Damir Kojašević otišao na Kosovo: Mogu još da igram na vrhunskom nivou

Vladan
Piše: Vladan 335 pregleda Dodaj komentar
Foto: FK Sutjeska

Podvig koji je napravio igrajući za Budućnost i Mladost, sa kojima je osvajao titulu prvaka Crne Gore, Damir Kojašević definitivno neće ponoviti u Sutjesci. Iskusni, 33-godišinji ofanzivni vezista i klub kraj Bistrice sporazumno su raskinuli ugovor.

Kojašević je u Sutjesku došao nakon što je klub iz Nikšiča osvojio dvije titule, a onda je počela dominacija Budućnosti.

– Nekako mi se nije poklopilo. Budućnost je prethodne sezone igrala sjajno, a ja sam već na startu ove sezone protiv Borca u Evropi povrijedio zadnju ložu, potom imao i povredu pete, onda i koronavirus… Sutjeska je ove sezone imala šansu, Budućnost ne igra baš tako dobro kao prošle, ali su brojni problemi uticali na rezultate. Kasno se formirao stručni štab, pa potom povrede i promjene na klupi. Ekipa je podigla formu, igra sve bolje, ali je Budućnost previše odmakla. Ove sezone ni Iskra nije na nivou na kojem je bila prošle godine i zato je Budućnost tako dominantno došla do jesenje titule – kaže Kojašević.

U svega sedam nastupa ove sezone i postignutim golom na startu, Kojašević se oprašta od Nikšićana.

– Imao sam ugovor na još pola godine, ali sam dobio dvije izuzetno povoljne i dugoročne ponude. Odlučio sam se za onu sa Kosova, kako bih bio bliže porodici. Ugovor mogu da biram, na dvije ili tri godine. Osim utakmica za klub, stojim na raspolagnju i reprezentaciji, kada god da stigne poziv. Smtram da mogu da odigram još nekoliko sezona na vrhunskom nivou.

Kojašević je za najjaču crnogorsku selekciju upisao devet nastupa.

– Nažalost, na vrhuncu igara za selekciju sam doživio povredu, ali snove sam ostvario. Igrao sam za nacionalni tim, postigao gol i čak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji imao četiri asistencije, rame uz rame sa jednim Edenom Azarom, koji je na SP osvojio bronzu. Znam da sam kroz karijeru mogao i više, ali bilo je nekoliko pogrešnih odluka. Ipak, titule u Budućnosti, OFK Titogradu, dvije sa Vardarom, Astanom, uz brojne druge trofeje, čine me zadovoljnim. A trenutna fizička sprema i podatak da se osjećam odlično ulivaju optimizam da mogu još nekoliko sezona da odigram na vrhunskom nivou i osvajam trofeje – zaključio je Kojašević.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar