“Crveni” cijeli šampionat igrali slabo: Kadeti ispali u B diviziju

Vladan
Piše: Vladan 523 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Mlada reprezentacija je u posljednji čas izbjegla selidbu u B diviziju, juniori moraju da čekaju da vide hoće li se aktivirati mjesto u eliti (bili treći na B Evropskom prvenstvu), ali kadeti nisu uspjeli – tim Petra Jovanovića je u ključnom duelu za opstanak u eliti izgubio od Izraela 81:63, pa će narednog ljeta biti u drugom razredu kontinentalne košarke.

“Crveni” su cijeli šampionat igrali slabo, bezidejno, bilo je očigledno da nisu uigrani, a i Jovanović je vjerovao samo nekolicini igrača.

Imali su ogromne minutaže tokom cijelog šampionata u Sjevernoj Makedoniji, tako je bilo i juče protiv Belgije, zbog čega nisu imali ni snage, ni koncentracije za meč odluke.

Crna Gora je nekako držala priključak do završnice 1. poluvremena, ali su Izraelci serijom 23:10 u finišu 2. i do sredine 3. četvrtine poveli 57:40 i riješili sve dileme.

Jedina pozitivna stvar je što su četiri igrača iz ove generacije rođena 2008. godine, pa će sljedećeg ljeta kao lideri pokušati da vrate nacionalni tim u elitni rang…

A da zaslužuju da budu u eliti, ti dječaci su pokazali prošle godine na Slovenia ball-u, kada su se pod komandnom palicom Bojana Bakića poigravali sa svim rivalima.

I umjesto da igraju sa najboljima, moraće da se sudare sa igračima iz drugog ešalona evropske košarke…

Protiv Izraelaca je najbolji bio Đorđe Đukanović sa 16 poena i devet skokova, a dvocifren učinak imao je još samo Dušan Stanković (10).

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar