Crnogorski vaterpolisti se plasirali u četvrtfinale Evropskog prvenstva!

Vladan
Piše: Vladan 403 pregleda Dodaj komentar
Foto: Anna Feher

Nije bilo lako kao što govori rezultat (13:8), ali na kraju je najvažnije da su se crnogorski vaterpolisti plasirali u četvrtfinale EP.

Rumunija je mučila “ajkule” dvije i po četvrtine, prijetila iz svih oružja, ali tim Vladimira Gojkovića je bio pravi kada je to bilo i najpotrebnije.

Centri su pravili razliku, a vanjski igrači pogađali za na kraju ubjedljivih 13:8 – za dobru uvertiru za meč sa Mađarskom koji je na programu u utorak (15 sati).

Rumunija je na početku 3. perioda izjednačila na 6:6, nakon toga više nije mogla da parira, posljednji put je bila relativno blizu na 9:7…

“Zadovoljan sam kako je ekipa reagovala, bekovi su bili fantastični – odradili su veliki posao proti rumunskih centara koji su u grupi dominirali. Naši centri su bili takođe veoma dobri, posebno su donijeli mnogo isključenja u trećoj i četvrtoj četvrtini. Prije toga je trebalo da ih još više koristimo, jer smo znali da imamo prednost na dva metra”, rekao je Gojković za RTCG.

Po tri gola su u našem timu postigli Marko Petković i Bogdan Đurđić, po dva su dali Aleksa Ukropina i Konstantin Averka, a po jedan Vasilije Radović, Miroslav Perković i Vladan Spaić.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar