Crnogorski sportisti otputovali na Mediteranske igre

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 739 pregleda Dodaj komentar

mersin_2013_med_gamesCrnogorske streličare, džudiste, jedriličare, rvače, boksere i rukometašice ispratio je Andrija Popović, potpredsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta. Dušan Simonović, prvi čovjek naše ,,kuće olimpizma“, od utorka je u Mersinu, gdje će danas, od 10 časova, prisustvovati zvaničnom podizanju crnogorske zastave.

 

 

Pravi spektakl

 

 

Andrija Popović osvojio je, kao dio jugoslovenske vaterpolo selekcije, zlato na Mediteranskim igrama u Kazablanci (Maroko) 1983. godine. Potpredsjednik COK podsjetio je sportiste, o kako se važnom takmičenju radi.

 

– I tada, prije 30 godina, radilo se o pravom sportskom spektaklu sa velikim ulogom. Ubijeđen sam, da će naši sportisti dati sve od sebe, da kao u Peskari, prije četiri godine, ostvare zapažene rezultate. Ostaje žal, što ovaj put nastupamo sa mnogo manjim brojem sportista, jer ih je u Peskari bilo 104 u crnogorskom timu. Mersin je za nas svakako korak naprijed, ali zbog te činjenice i mali korak nazad – rekao je Popović.

 

Kakve ukupne rezultate očekujete?

 

– Iz Peskare smo se vratili sa sedam medalja, od toga dvije zlatne, sada vjerujem da možemo ostvariti još bolji rezultat, uprkos manjem broju sportista – zaključio je Popović.

 

 

Motivisane ,,lavice“

 

 

Radmila Miljanić (25), prije četiri godine, bila je jedna od najmlađih u timu crnogorskih rukometašica, koje su osvojile bronzu na Mediteranskim igrama u Peskari. Sada, kao najiskusnija i vicekapitenka u selekciji Dragana Adžića, Igre u Mersinu očekuje sa velikim ambicijama.

 

– Prije četiri godine u Peskari udarile smo temelj velikim uspjesima koji su uslijedili. Sada sa podjednakom željom, ambicijama, kao takođe podmlađen tim, idemo u Mersin da se borimo za pobjede. Neće biti lako, obzirom da ćemo tek u petak, dan pred prvi meč, dobiti protivnike, ali iza nas su tri nedjelje žestokog rada, bavile smo se svojom igrom i vjerujem da spremne putujemo u Tursku – rekla je Miljanić.

 

 

Džudisti su spremni

 

 

Crnogorski džudisti, Srđan Mrvaljević i Nikola Gušić, očekuju dobre rezultate u vrhunskoj konkurenciji u Mersinu.

 

– U dobrom sam trenutku forme, polako napredujem i ovo je za mene bitno takmičenje u pripremama za Svjetsko prvenstvo u avgustu. Konkurencija je jaka, tu su takmičari iz velesile Francuske, ali sve sam ih pobjeđivao, vjerujem da mogu pobijediti bilo koga u Mersinu – rekao je Srđan Mrvaljević, svjetski vicešampion.

 

– Ovo je takmičenje koje je kvalitetom samo za korak iza Evropskog prvenstva, jer nema takmičara iz bivših sovjetskih država. Stoga jedva očekujem da nastupim u jakoj konkurenciji, vjerujem da sam u formi – rekao je Nikola Gušić, takmičar u kategoriji do 65 kilograma.

 

 

Dukić optimista

 

 

Jedriličar Milivoj Dukić, u klasi laser, predstavljao je Crnu Goru prošle godine na Olimpijskim igrama u Londonu.

 

– Ove godine Mediteranske igre centralno su takmičenje moje sezone. Osjećam se dobro, sa mnogo samopouzdanja ću nastupiti, iako program priprema nijesam kompletirao. Konkurencija je jaka, mediteranske zemlje su tradicionalno velesile u jedrenju, a nadam se dobrom plasmanu – rekao je Dukić.

 

 

Predstavnici u pojedinačnim sportovima

 

 

U paraolimpijskom plivanju, Crnu Goru predstavljaće Ilija Tadić. Tim atletičara čine Slađana Perunović i Danijel Furtula. U boćanju Miroslav Petković i Dejan Stjepčević, a u streljaštvu Nikola Šaranović. Tim streličara čine Jefto Bjelica, Nikola Vukčević i Pavle Radević. Jedriličari Milivoj Dukić i Igor Les predstavljaće Crnu Goru u Mersinu.

 

U borilačkim sportovima takmičiće se džudisti Nikola Gušić i Srđan Mrvaljević, bokseri Alen Beganović i Nikola Milačić, rvači Mirjana Martinović, Rafael Samurgašaev, Vladimir Radosavljević i karatisti Marina Raković, Almir Cecunjanin i Danilo Lučić.

 

 

Podmlađeni tim rukometašica

 

 

Selektor Dragan Adžić u Mersin je poveo 16 rukometašica, a dan prije početka takmičenja odrediće koje dvije reprezentativke će biti rezerve na takmičenju.

 

Spisak čine golmanke Marina Vukčević, Milica Kostić i Katarina Perović, krila Majda Mehmedović, Radmila Miljanić, Dijana Mugoša i Olivera Vukčević, pivotkinje Sara Vukčević i Bobana Klikovac i bekovi Milena Knežević (kapitenka), Ivana Božović, Jelena Despotović, Đurđina Malović, Andrea Klikovac, Jasna Tošković i Ivana Božović.

 

 

Bokser Drašković i teniserka Kovinić odustali zvog bolesti

 

 

Sa prvobitnog spiska od 39 crnogorskih sportista zbog bolesti su, par dana pred takmičenje, otpali bokser Boško Drašković, zlatni iz Peskare prije četiri godine, kao i teniserka Danka Kovinić.

 

– Nažalost, Boško Drašković se tokom cijele prošle nedjelje borio sa virusom, i previše je iscrpljen da bi učestvovao na ovako jakom takmičenju. Ipak, od Alena Beganovića i Nikole Milačića očekujem dobar nastup i borbe za medalju – rekao je Dragan Đuričković, trener crnogorskih boksera.

 

 

Popović: Bezbjednost zagarantovana

 

 

Andrija Popović, potpredsjednik COK-a, saopštio je javnosti da su iz Turske dobijene sve pismene garancije, da će bezbjednost sportista biti zagarantovana u Mersinu.

 

– Bez obzira na političku situaciju u toj zemlji i proteste u Istanbulu, do sada u Mersinu nije bilo nikakvih nereda, a od Vlade Turske dobili smo garancije da će svi sportisti biti sigurni. Više nas brine velika vrućina u Mersinu, ali kako svima, tako i našim sportistima – rekao je Popović.

 

 

Još 11 sportista u Mersinu do 25. juna

 

 

Ilija Tadić, takmičar u paraolimpijskom plivanju, otputovaće za Mersin danas, kao i strijelac Nikola Šaranović. Sjutra na Mediteranske igre putuju rvači Mirjana Martinović i Vladimir Radosavljević. Boćari Miroslav Petković i Dejan Stjepčević u Mersin putuju 23. juna.

 

Atletičari Slađana Perunović i Danijel Furtula na takmičenje stižu 24. juna, a posljednji stižu karatisti Almir Cecunjanin, Danilo Lučić i Marina Raković, 25. juna.

 

 

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar