Crnogorski odbojkaši žele da ponove dobre partije

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 801 pregleda Dodaj komentar

173424_DSC_2272Barselona – Veoma dobre igre i rezultati iz Kečkemeta su odmah na provjeri, protiv istih tivala. Odbojkaši Crne Gore će od danas do nedjelje u Barseloni pokušati da ponove izdanja iz Mađarske, sa starta Evropske lige, i tako svima stave do znanja da pobjede protiv Mađarske (3:0) i Španije (3:1), te uprkos porazu dobra igra protiv Češke (1:3), nisu bili plod slučajnosti, niti trenutne inspiracije…

“Poslije turnira u Mađarskoj, sigurno je da su očekivanja veća. Trebalo bi da opravdamo ono što smo prikazali na prvom turniru, mada očekujem da će nam u Barseloni biti teže nego u Mađarskoj. Sada ćemo, vjerovatno, imati i veći pritisak nego što je bio slučaj pred prvi turnir. Pokazali smo da možemo da igramo sa svim rivalima u grupi, iako se to nije očekivalo nakon Makedonije. Javnost sada očekuje više od nas, nadam se da ćemo to uspjeti i da opravdamo, iako neće biti lako. Ali, moramo da se navikavamo i na tu vrstu pritiska”, rekao je mladi primač servisa Balša Radunović.

 

Po završetku turnira u Kečkemetu, izabranici Nikole Matijaševića se nisu vraćali u Crnu Goru, već su ostali dva dana u Beogradu. Jedan su iskoristili za odmor, a drugi za dva treninga, jedan u teretani, a drugi u „Šumicama“.

 

“Ekipa je u dosta dobrom stanju. Nakon Kečkemeta će rivali mnogo ozbiljnije gledati na nas, jer sam ubijeđen da to nije bio slučaj prije prvog turnira. Imali smo dosta novih igrača, pa nisu bili dovoljno informisani o nama. Mislim da smo za protivnike, kao i za našu javnost, bili iznenađenje u Mađarskoj. Očekujem da će nam biti teže u Španiji, jer sada više nismo autsajderi, što smo prije početka bili i po kladionicama. Nadam da će se i te kvote malo promijeniti i da ćemo se makar sa dvije pobjede vratiti u Crnu Goru”, rekao je pomoćni trener reprezentacije Predrag Ćorluka.

 

173424_DSC_2136U odnosu na Kečkemet, izvšena je jedna izmjena – primač Aleksandar Milivojević se zbog bolova u lijevom koljenu vratio u Podgoricu, gdje će odraditi terapiju da bi pokušao da se spremi za treći turnir u Podgorici, a umjesto njega je u Barselonu stigao libero Budvanske rivijere Rade Papović, koji je prijavljen kao primač.

 

“Iznenadili smo na prvom turniru, nije od nas nije očekivao da uradimo ono što smo uradili. Naši protivnici su očekivali da smo autsajderi, ali im se to obilo o glavu. Počinjemo sa Špancima, i ako odigramo kako smo odigrali u Kečkemetu, možemo opet da ih opet dobijemo. Vidjeli smo da možemo da igramo i protiv Češke, protiv koje nam je falilo malo sreće, ali i manje sudijskih grešaka, da i tu utakmicu dobijemo. Mislim da najviše zavisi od naše igre”, kazao je srednji bloker Gojko Ćuk.

 

 

Jedva do pola sata treninga

 

 

Iako na to imaju pravo, odbojkaši Crne Gore su jedva uspjeli da odrade tek 30 od očekivanih 90 minuta treninga u dvorani „Olimpijski paviljon“ (kapacitet 1.700 mjesta), odmah po dolasku Barselonu, letom iz Beograda preko Ciriha. Naime, crnogorska ekspedicija je malo kasnila sa aerodroma, jer su bile zagubljene dvije torbe za medicinskim preparatima, ali su u dvoranu, pravo sa aerodroma, stigli u 20.45 časova.

 

Predstavnici Španske odbojkaške federacije su odmah stavili do znanja da će dvorana biti zatvorena u 21 čas, a uzaludni su bili svi pokušaji da se obezbijedi puni termin. Španci su, na kraju, popustili za još 15 minuta, pa je ekipa trenirala samo pola sata… S obzirom na to da su stigli nakon Crne Gore, trening nijesu odradili ni Mađari. Marković i drugovi će trenirati danas, na dan utakmice, od 12 do 13 časova.

 

Mali problem predstavlja što je ekipa smještena u Servanjoli del Valjes, industrijskom dijelu Barselone, koji je od dvorane udaljen barem pola sata vožnje, i to kad nema velike saobraćajne gužve…

 

 

Podrška iz Predsjedništva OSCG

 

 

U odnosu na turnir u Kečkemetu, crnogorska delegacija je brojnija u Barseloni – u mađarskom gradu je Odbojkaški savez Crne Gore predstavljao član predsjedništva Nikola Vujačić, i bio u ulozi tim menadžera, dok će u Kataloniji Savez predstavljati predsjednik Cvetko Pajković, te članovi Dragan Drobnjak (nekadašnji predsjednik OSCG) i Nenad Vujanović.

 

 

Rada i šale ne fali

 

 

174856_DSC_1503 (1)Na treninzima se jako ozbiljno i profesionalno radi, ali je atmosfera odlična i van terena, šale ne fali u nijednog trenutku. Prednjače igrači, ali ne zaostaje ni selektor Nikola Matijašević, naprotiv.

 

Interesatno je bilo na letu iz Ciriha do Barselone, kada su u jednom trenutku karte za isto mjestu (16A) imali i libero Ivan Rašović i Matijašević. Pošto je prvi sjeo u avionu, kada je selektor stigao i kazao mu da je to njegov mjesto, Rašović je kao iz topa “opalio”:

 

“Ja ću morati da zovem obezbjeđenje!”, rekao je Rašović,  izazvao smijeh saigrača u avionu.

 

“Jel’ ti znaš da mi sada imamo i drugog libera u ekipi”, imao je spreman odgovor Matijašević, misleći na Rada Papovića, koji se ekipi priključio prije Barselone, umjesto rovitog Aleksandra Milivojevića.

 

 

Sklekovi za kašnjenje

 

 

Rašović je shvatio “poruku” i pomjerio se na drugo mjesto…

 

Na jutrošnji doručak dva-tri minuta je kasnio primač Vojin Ćaćić, koji je mislio da je doručak zakazan za 9.30 umjesto 9.15 (“pa opet si poranio”, dobacio je neko od saigrača). Matijašević je zbog toga upozorio igrače da će svako naredno kašnjenje značiti po 10 sklekova na licu mjesta…

 

“Pajo (Pavle Drecun, statističar ekipe) će raditi 15, a umjesto mene će ih raditi Peđa (Predrag Ćorluka, pomoćni trener). Jedino je doktor (Kena Katana) oslobođen, jer on uvijek ima nekog posla”, raspoložen je jutros bio Matijašević.

 

 

Raspored

 

 

Petak

 

Mađarska – Češka (17.00)

 

Španija – Crna Gora (20.00)

 

 

Subota

 

Crna Gora – Češka (15.00)

 

Španija – Mađarska (18.00)

 

 

Nedjelja

 

Crna Gora – Mađarska (15.00)

 

Španija – Češka (18.00)

Vijesti
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar