Crnogorski kik bokseri nisu otputovali na Svjetski kup

Redakcija
Piše: Redakcija 728 pregleda 1 komentar

marko_nikolicKik boks reprezentacija Crne Gore nije otputovala na Svjetski kup u Segedinu, Mađarska, koji je počeo prije dva dana, a trajaće do 19. maja. Tako su se tri mjeseca napornih priprema srušila kao kula od karata, jer su navodno pojedini članovi kluba “Ariston” prebacili dozvoljenu kilažu.

 

 

Kik – boks savez Crne Gore nije imao dovoljno novca, pa su Goran Radonjić, Nemanja Marković, trener Srđan Jokić i još nekoliko članova Upravnog Odbora dali pomoć od 100 do 300 eura, kako bi se obezbijedio put reprezentaciji. Novac je bio na vrijeme prikupljen, prevoz obezbijeđen, ali noć prije polaska situacija se preokrenula.

 

 

Kako je saopšteno “Blicu Crna Gora”, Generalni sekretar Kik boks saveza Crne Gore Nemanja Marković obavijestio je Jokića da se ipak ne ide u Segedin, jer su trener Predrag Lekić i selektor Ivan Strugar donijeli odluku da neće putovati i kao razlog naveli da su pojedini članovi reprezentacije, inače borci “Aristona” prebacili dozvoljenu kilažu.

 

 

Jokić smatra da to nije pravi razlog.

 

 

Nakon otkazivanja nastupa reprezentacije ostao sam potpuno zatečen. Nijesmo dobili obrazloženje, takmicari su se već spakovali za put. Ovo je velika šteta za njih, savez ali i kik boks u Crnoj Gori. Tri mjeseca treninga je palo u vodu. Odradili smo Kup Crne Gore, pa prvenstvo, izborili mjesto u nacionalnom timu. Ne znam šta da kažem takmičaru, kako da mu objasnim da ne putuje u Segedin. Upravni Odbor je obezbijedio novac i prevoz bukvalno u zadnji tren i to nije razlog neodlaska. To je glup izgovor, jer reprezentaciju ne čini “Ariston” već i borci iz “Univerzuma”, “Dok-a” i ostalih klubova. Svaki borac “Univerzuma” iz Rožaja je bio tačan na kontrolnom vaganju i naravno, Boban Krušić je takođe bio tačan. Otkazali su odlazak svojom voljom bez ikakvog razloga i upropastili su višemjesečni rad boraca “Dok-a” i “Univerzum-a” – istakao je Jokić.

 

 

On je uputio pismo predsjedniku Saveza Marku Čanoviću kao i Upravnom Odboru u kome oštro reaguje povodom opstrukcija unutar rukovodstva reorezentacije. Takođe, zatražio je hitnu sjednicu kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti koje su dovele do ove povrede pravilnika saveza i da se odgovorni kazne i imenuju novi rukovodioci.

 

 

Očekujem odgovor Upravnog Odbora i detaljno obrazloženje. Odbor je nadležan i treba da preduzme korake povodom štete koja je nanijeta takmičarima. Dejvid Kajević, osvajač bronze na juniorskom Prvenstvu svijeta), Mensur Murić svjetski juniorski prvak, Boban Krušić – srebrna medalja na Balkanskom šampionatu, Milan Jovanović i ostatak ekipe su uskraćeni za priliku da našoj zemlji i ove godine donesu medalje sa svjetskog Kupa – ogorčen je Jokić.

 

Na put je trebalo da krene sedam boraca,  u disciplini lou kik: do 57 kg Emil Nurković (Univerzum), – 63 kg Remzija Dacić (Ariston), – 67 kg Marko Nikolić (Ariston), – 71 kg Damir Muković (Univerzum), – 75 kg Milan Jovanović (Ariston), – 81 kg Boban Krušić i do 86 kg Ramiz Hot (Univerzum).

 

 

Izvor: Blic Crna Gora

Podijeli ovaj članak
1 komentar