Crnogorski džudisti bez premca u San Marinu

Redakcija
Piše: Redakcija 297 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

Džudisti se iz San Marina vraćaju sa „brdom“ medalja – nakon osam odličja u pojedinačnoj konkurenciji, osvojili su dva u ekipnoj, oba zlatna. 

Muški tim dominantno je dobio sve rivale, a heroj je bio Arso Milić, koji je borbu protiv Kipranina Harilosa Hadžijanua u finalu, radio teško povrijeđen.

Jedva je stajao na nogama, borio se sa povezom preko grudi, ali, ipak, uspio da savlada protivnika i donese odlučujući poen.

Prethodno je Jusuf Nurković bio bolji od Kristosa Skuromunisa, efektno, iponom, za manje od minut riješio je borbu.

„Žao mi je što u pojedinačnoj konkurenciji nisam uzeo zlato, izgubio sam u polufinalu od slabijeg od sebe. Sada sam nadoknadio to i veoma sam srećan zbog zlata“, kazao je Nurković.

U meču bez značaja Danilo Pantić je neočekivano poražen od Kirijakosa Nikolaua, iponom.

Ženska reprezentacija bila je više nego ubjedljiva.  Elma Ličina, Ivanja Šunjević i Jovana Peković do zlatnog odličja došle su maksimalnim učinkom.

„U pojedinačnoj konkurenciji imala sam dvije borbe i ostvarila obje pobjede. U ekipnoj konkurenciji smo odradile odličan posao, dobile smo sve protivnice. Zadovoljna sam, a sada nam predstoji naporan rad i pripreme za Evropsko prvenstvo”, kazala je Šunjević

Djevojke su savladale Andoru 3:0, Island 3:0, Luksemburg 3:0 i Lihtenštajn 3:0.

Kada se sve sabere, crnogorski džudisti osvojili su deset medalja u San Marinu – sedam zlatnih, jednu srebrnu i dvije bronzane.

„Ponosan sam na momke i djevojke. Dominantni smo u ovoj konkurenciji, a riječ je o veoma perspektivnom timu. Čeka nas prvenstvo Evrope do 23 godine u Podgorici, vjerujem da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu. Od Marka Bubanje, Danila Pantića i Arsa Milića očekujemo dosta, da budu konkurenti za medalju i najviši plasman. Ali, čeka nas do tada još dosta posla, treninga i rada“, rekao je selektor Rajko Mrvaljević.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar