Crna Gora slavila protiv Luksemburga

crna gora luksemburgFudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras na stadionu Žozi Bardel, u prijateljskoj utakmici, selekciju Luksemburga 4:1 (1:0).

 

To je 13. trijumf crnogorskih fudbalera u 25. prijateljskom meču. Ostvarili su i osam poraza, dok su četiri meča igrali neriješeno.

Vođstvo crnogorskoj selekciji donio je Marko Baša u 38. minutu iz jedanaesterca.

 

Na 2:0 povisio je Elsad Zverotić, golom u 58. minutu, poslije odlične asistencije Fatosa Bećiraja.

 

Smanjio je Moris Devil u 67, a pitanje pobjednika, tri minuta kasnije, riješio je Miroje Jovanović preciznim udarcem sa oko 16 metara.

 

Konačan rezultat postavio je Marko Ćetković u 82. minutu, poslije odlične akcije Zverotića i asistenta Vladimira Volkova.

 

Žoakim je u samom finišu imao priliku da smanji rezultat, ali nije realizovao jedanaesterac, odnosno njegov udarac u 87. minutu odbranio je golman Vukašin Poleksić.

 

Baša je do gola mogao i u osmom minutu, ali je njegov udarac glavom završio pored gola, kao i u 25. nakon šuta Stefana Savića.

 

Za malo je neprecizan bio i Vladimir Volkov, čiji je udarac u 35. minutu završio iznad prečke.

 

Golman Vukašin Poleksić, koji je večeras nosio kapitensku traku, bio je siguran u 23. minutu nakon udarca glavom Aureliena Žoakima.

 

Strijelac jedinog pogotka za Lukemburg, Devil bio je u šansi i u 27. minutu, ali je njegov udarac sa ivice peterca završio pored gola.

 

Za malo bio je neprecizan i Lars Žerson u 45. minutu iz slobodnog udarca sa oko 16 metara, dok je Polekić sigurnom intervencijom u 58. spriječio Žoakima da se upiše listu strijelaca.

 

U duelu sa Luksemburgom, 127. reprezentacijom svjetske rang liste, debitantski nastup upisali su Miroje Jovanović, Vladimir Jovović, Ivan Ivanović, Darko Nikač i Aleksandar Boljević.

 

Izabranici selektora Branka Brnovica na stadionu, koji nosi ime osvajača zlatne olimpijske medalje, imali su podršku oko 800 navijača, crnogorskih iseljenika u Luksenburgu.

 

 

Vijesti

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button