Crna Gora lako protiv Kameruna, naredni rival Paragvaj

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 333 pregleda Dodaj komentar
Foto: RSCG

Savršen start Svjetskog prvenstva za crnogorske rukometašice. Lavice su sa 25:11 (13:2) nadigrale selekciju Kameruna u okviru prvog kola grupe B.

Od početka su naše djevojke ušle ozbiljno u meč i pored toga što je protivnik realno kvalitetom dosta ispod ozbiljnog tima. Prvi gol Lavica došao je poslije dva minuta igre, a pogodila je Dijana Mugoša.

Bez rješenja u napadu bile su naše rivalke, dok su Crnogorke rutinski pronalazile pukotine u odbrani protivnika. U 25. minutu bilo je 9:0 za izabranice Bojane Popović 9:0, a tek tada stigao je prvi gol Kamerunki koji je postigla Leticija Ateba Engadi.

Odbrana Crne Gore posebno je bila zadivljujuća, a blistala je golmanka Marta Batinović koja je upisala čak 11 odbrana u prvom poluvremenu.

Selektorka Popović odlučila je da u drugom dijelu malo promiješa karte i da priliku igračicama sa nešto manjom minutažom.

Nije to uticalo previše na naš tim. Kamerunke jesu uspjele da pronađu kakav-takav ritam u napadu, ali spreman odgovor na to imale su Crvene.

Nisu željele naše djevojke da spuste ofanzivni ritam, pa je prednost na 10 minuta prije kraja bila +15 (23:8). Rutinski su Lavice privele meč kraju i sa končanih 25:11 došle do prve pobjede u grupnoj fazi Mundijala.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar