COK vjeruje u Danku – Olimpijska stipendija “vjetar u leđa” za Pariz

Ognjen
Piše: Ognjen 14 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK
Crnogorski olimpijski komitet (COK) danas je posjetila naša najbolja teniserka, Danka Kovinić, gdje je, zajedno sa predsjednikom COK-a, Dušanom Simonovićem i predsjednikom Teniskog saveza Crne Gore, Dimitrijom Rašovićem, potpisala Ugovor o stipendiranju.

Danka je jedna od osam sportista i sportistkinja za koje je Crnogorski olimpijski komitet obezbijedio olimpijske stipendije, preko Fonda Olimpijske solidarnosti, za period do kraja Olimpijskih igara u Parizu.
Dušan Simonović, predsjednik COK-a izjavio je da je Crnogorski olimpijski komitet ove godine obezbijedio 8 olimpijskih stipendija, na osnovu preporuka nacionalnih sportskih saveza, za najbolje sportiste i sportistkinje u individualnim sportovima, kandidate za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.
“Jako mi je drago što je Fond Olimpijske solidarnosti prihvatio prijedlog da stipendira 8 naših sportista. Pored Marije Vuković i Danke Kovinić, stipendije će dobijati i Danijel Furtula, Tomaš Đurović, Milivoj Dukić, Jovana Peković, Petar Liješević i Bojana Gojković. Kao i prethodnih godina trudili smo se da ispoštujemo i rodni balans, te će jednak broj sportista i sportiskinja dobijati stipendije, za period do završetka Olimpijskih igara u Parizu. Danka i Marija su potpisale ugovore, a potpisivanje ugovora sa ostalim stipendistima COK-a nas očekuje u narednim danima. Ove stipendije, svakako, ne predstavljaju jedini vid podrške na koju naši sportisti i sportistkinje mogu da računaju. Uprkos izazovima sa kojima se suočava sport u Crnoj Gori, odlučni smo u namjeri da našim sportistima i sportistkinjama pomognemo da imaju što bolje uslove za pripremu, ali i usavršavanje i razvoj. Vjerujem da su svi mladi ljudi koji se nalaze na spisku stipendista, pravi primjeri našoj omladini i društvu, te da će dostojno predstavljati Crnu Goru na svakom budućem takmičenju, a naš najveći, zajednički cilj su, svakako, Olimpijske igre u Parizu”, zaključio je Simonović.
Danka Kovinić, koja je i u prethodnim ciklusima bila stipendistkinja Crnogorskog olimpijskog komiteta, zahvalila je COK-u koji i u ovom olimpijskom ciklusu pruža punu podršku sportistima, kao što to radi već dugi niz godina.
“Olimpijska stipendija je svakako “vjetar u leđa” da obezbijedim normu za Pariz, jer osjećam istinsku podršku svih koji brinu o nama, na čelu sa predsjednikom Dušanom Simonovićem”. 
KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar