COK: Uprava pokušava da nas ponizi, tražimo od Vlade objašnjenje

Ognjen
Piše: Ognjen 289 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

Upravni odbor Crnogorskog olimpijskog komiteta ima stav da je Uprava za sport i mlade pokušala da ponizi COK odlukom o raspodjeli sredstava za sufinansiranje programa sportskih organizacija.

Na sjednici odbora zaključeno je da je dodjelom 220 hiljada eura Uprava pokušala da obezvijedi ulogu COK-a u sistemu sporta.

“Ovakav stav zautet je pogotovu zbog činjenice da su na Konkursu za raspodjelu sredstava iz budžeta, u najvećoj mjeri tražena sredstva za potrebe učešća na već završenim zimskim Olimpijskim igrama “Peking 2022” i zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Finskoj. Pored toga, sredstva su tražena i za učešće naših sportista na predstojećim Mediteranskim igrama u Alžiru ali i za učešće na ljetnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Slovačkoj”, stoji u saopštenju i dodaje se:

“Zbog svega ovoga UO COK-a je odlučio da se obrati Vladi Crne Gore i zatraži objašnjenje za ovakav odnos prema nacionalnom olimpijskom komitetu, koji Crnu Goru dostojno predstavlja, posebno na međunarodnoj sportskoj sceni i koji od naših međunarodnih partnera ima značajna priznanja za svoj rad, s obzirom na to da je suštinski u državi Vlada partner Crnogorskom olimpijskom komitetu u rješavanju najznačajnijih pitanja iz oblasti sporta i olimpizma.”

Iz Crnogorskog olimpijskog komiteta rade na nacrtu Strategije razvoja sporta COK-a u saradnji sa ekspertima iz sportske oblasti i akademskom zajednicom, za period do 2026.

Na sjednici je diskutovano i o angažovanju resursa COK-a kako bi se u periodu koji je pred nama, ostvario značajan iskorak ka rješavanju problema finansiranja sporta koji predstavlja ključni preduslov za dalji razvoj ove oblasti. Naime, formiraće se radna grupa koja će podnijeti inicijative i prijedloge zakonskih rješenja koji se tiču izmjena i dopuna Zakona o sportu, Zakona o budžetu, Zakona o porezu na dobit i Zakona o igrama na sreću.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar