Cilj je opstanak

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 661 pregleda Dodaj komentar

mihailo pavicevicOd svih muških reprezentatacija, mlada je prva koja je “upalila” motore.

Selektor Mihailo Pavićević okupio je svoje izabranike na početku priprema za Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin od 9. do 21. jula Talin.

Odmah nakon okupljanja, naša selekcija se uputila u Tivat, koji će im biti baza do polaska za Estoniju. Osnovni cilj Crne Gore na ovom šampionatu biće opstanak u elitnom društvu. ”Crveni“ su u grupi B sa Švedskom, Ukrajinom, Hrvatskom i Turskom.

 

“Krećemo sa 16 igrača. Bilo je planirano 18, ali Luka Antić i Dušan Perović zbog obaveza nisu mogli da se odazovu. Nedostaju još Nikola Žižić, koji je zbog povrede upitan za kompletan ciklus priprema, i najbolji igrač ovog uzrasta Nikola Ivanović, koji ima obaveze u A selekciji i procijenjeno je da bi bio veliki rizik da on nastupi i za mladu reprezentaciju. Pripreme ćemo obaviti u Tivtu do 7. jula, kada polazimo za Talin. U tom periodu imaćemo sedam utakmica koje su zakazane”, istakao je Pavićević.

 

Već u petak ekspedicija “crvenih” putuje za Hrvatsku, na prva dva kontrolna duela.

 

“Igraćemo protiv selekcije Hrvatske do 19 godina, koja se priprema za Svjetsko prvenstvo. Nakon toga vraćamo se u Tivat, gdje ćemo od 24. do 27. juna odigrati tri utakmice sa Izraelom, a 1. i 2. jula sastaćemo se sa selekcijom Švajcarske. Pokušaćemo da odigramo još nekoliko prijateljskih duela između ovih dogovorenih, sa ekipama iz Crne Gore i sa B reprezentacijom”.

 

Pavićević smatra da je ova generacija kvalitetnija nego prošlogodišnja, ali žali što na raspolaganju nema Ivanovića.

 

“Sa Nikolom bi to bila druga priča. Ipak, smatram da smo i ovako konkurentni, a naš primarni cilj je opstanak u A diviziji, što neće biti nimalo lako, jer sve selekcije dolaze sa visokim ambicijama. Radi se o 20 najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi. Grupa nije ni laka, a ni teška. Poznajemo rivale, sa nekima smo i ranije igrali”, zaključio je Pavićević.

 

U odsustvu Ivanovića, predvodnik ove generacije je Vukota Pavić, centar Mornara, koji iza sebe ima dobru sezonu.

 

“Opstanak u A diviziji na je na prvom mjestu. Međutim, ako budemo dobro trenirali i radili, mislim da možemo da napravimo nešto više. Takođe, istakao bih to da Nikola Ivanović nije sa nama, a dosta bi nam značio. Već prošle godine smo se upoznali sa radom u mladoj reprezentaciji, dosta igrača je igralo u ovom godištu. Znamo šta nas čeka i koliki je to kvalitet takmičenja”, jasan je Pavić.

 

 

Pripreme su počeli: Mihailo Kasalica (Danilovgrad), Ivan Fatić (Teodo), Mašan Vrbica (Lovćen), Miloš Latković (Lovćen), Nihad Musović (SAD), Marko Mugoša (Budućnost Voli), Vasilije Vušović (Sutjeska), Vukota Pavić (Mornar), Milija Miković (Mornar), Danilo Nikolić (Budućnost Voli), Vladimir Mrdak (Danilovgrad), Miloš Pajović (Austrija), Veselin Kovačević (Primorje), Damjan Sredanović (SAD), Lazar Pavićević (Mornar), Vladimir Starovlah (Studentski centar).

 

Rezervni igrači: Stefan Klikovac (Ulcinj), Nikola Žižić (Sutjeska), Nenad Vuković (Centar), Aleksandar Milić (Lovćen), Petar Kusovac (Studentski centar), Dušan Perović (SAD), Luka Antić (Španija).

 

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar