Cijela nacija reprezentacija

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 191 pregleda Dodaj komentar
Foto: Fiba

Manifestacija “Sajam sporta Nikšić 2020” u organizaciji opštine Nikšić u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih, počeće danas od 11 časova u Sportskom centru Nikšić.

Sajam sporta organizovaće se pod sloganom “Reprezentacija u srcu u cilju da sa nivoa sportskih klubova pošalje snažnu poruku o značaja sporta i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji.

Manifestacija se organizuje povodom obilježavanja 10. marta Dana reprezentacije, koji je određen novim Zakonom o sportu, a ima i regionalni karakter jer će na njoj učestvovati sve sportske organizacije sa teritorija opština Nikšić, Pljevlja, Danilovgrad, Plužine, Savnik i Zabljak. Cilj događaja je promocija kako sportske organizacije iz pomenutih gradova, tako i značaj sporta uopšte, ali i zdravih stilova života.

Iz Opštine Nikšić je istaknuto, da je namjera da se ovom manifestacijom učini korak naprijed ka unapređenju sporta, kao jedne od najznačajnijih društvenih djelatnosti. Sport uživa veliku popularnost, a cilj je da se još više približi građanima, a najmlađe generacije podstaknu na aktivnije učešće u sportskim aktivnostima.

Nikšić je prepoznat kao grad sporta i vrhunskih sportista, čiji su rezultati poznati širom svijeta. U Nikšiću je aktivna 61 sportska organizacija iz kojih su u prošlosti, a izvjesno će tako biti i u budućnosti, izrasli brojni reprezentativci.

Na manifestaciji će govoriti predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović i ministar sporta i mladih gospodin Nikola Janović, a prisustvovaće i predsjednici opština učesnika manifestacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar