Češka srušila olimpijskog šampiona!

Česi su bili u "grupi smrti" sa našim odbojkašima

Odbojkaši Češke su u grupnoj fazi bili nepremostiva prepreka za Crnu Goru (3:0), a u osmini finala su priredili veliko iznenađenje – domaćin grupe u Ostravi je eliminisao olimpijskog šampiona, Francusku sa maksimalnih 3:0 (25:22, 25:19, 34:32) i izborio četvrtfinale u kojem će Češka igrati sa Slovenijom.

Češka je grupnu fazi završila sa dvije pobjede, dok je Francuska upisala svih pet pobjeda, ali se jedan od favorita za zlato okliznuo u osmini finala.

U selekciji Češke Jan Hadrava je zabilježio je 18 poena, tri više od Lukaša Vasine. Na drugoj strani, Žan Patri bio je najefikasniji sa 20 poena, Ervin Ngape je meč završio sa 12.

Slovenija je u osmini finala, u ex-Yu okršaju, bila bolja od Hrvatske sa 3:1 (25:20, 25:18, 19:25, 25:12). U ekipi vicešampiona Evrope su se istakli Klemen Čebulj sa 13, Tonček Štern i Alen Pajenk sa po 11 i Jan Kozamernik sa 10 poena, dok je Tine Urnaut upisao devet. U ekipi Hrvatske najefikasniji bio je Leo Andrić sa 21 poenom, dok su po devet osvojili Marko Sedlaček i Filip Šestan.

Ostali parovi četvrtfinala su Poljska – Rusija, Srbija – Holandija i Italija – Njemačka.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button