Čepić ide u Švajcarsku

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 718 pregleda Dodaj komentar
EPA-EFE-LUKASZ GAGULSKI

Nakon sjajnih igara na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, Radojica Čepić je u februaru 2022. potpisao dvogodišnji ugovor sa Veclarom.

Mladi Pljevljak se, međutim, nije najbolje snašao u timu koji se bori za opstanak u Bundesligi, pa je u februaru pozajmljen grčkom AEK-u, a sada se i definitivno rastao sa Veclarom, jer je potpisao trogodišnji ugovor sa Krinsom iz Lucerna.

Igranje za trenutno najbolju švajcarsku ekipu, čiji dres nosi legendarni Andi Šmid, moglo bi da bude odskočna daska za 20-godišnjeg Pljevljaka, možda i za povratak u Bundesligu…

„Radojica je klasični igrač u oba pravca, koji može da bude iskorišćen u napadu, ali i u odbrani na pozicijama ‘petice’ i ‘četvorke’. On je jedan od najtalentovanijih igrača Balkana. Veoma smo srećni što će Radojica igrati za nas”, rekao je trener Krinsa, Peter Kukučka.

Foto: IHF

Do prošlog ljeta, Čepić je igrao u Celju sa sugrađaninom i vršnjakom Arsenijem Dragašević. Jedan je otišao u Veclar, drugi u švajcarski Pfadi Vintertur, što se ispostavilo kao pravi potez, jer je napredovao i stigao do reprezentacije.

„Odlučio sam da se pridružim Krinsu jer sam imao veoma dobre razgovore sa odgovornim ljudima, a vjerujem da ovdje mogu optimalno da se razvijam. Biće izazovno igrati za ovako ambiciozan klub. Želim da ostavim pečat u timu i pomognem mu da bude najbolji u zemlji, ali i da se dokaže na međunarodnoj sceni”, poručio je Čepić.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: Vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar