Čeka se da Skupština VPSCG verifikuje novi Statut

sport
Piše: sport 322 pregleda Dodaj komentar

petar porobicNa današnjem sastanku članova Upravnog odbora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG) nije donijeta nijedna zvanična odluka, ali se čini da je makar situacija pomjerena sa mrtve tačke.

Tako je predsjednik Saveza Srđan Kovačević članovima UO predložio da Petar Porobić bude promovisan u predsjednika Stručnog savjeta (po starom Statutu – Odbor za vaterpolo), kao i da brigu o mlađim kategerijama preuzme Mirko Vičević.

Krupne odluke nisu mogle da budu ozvaničene iz jednostavnog razloga – tek treba da se verifikuje novi Statut i očekuje se da se to dogodi na Skupštini koja je, kako saznajemo, najavljena za 15-ak dana.

“Na sastanku je predsjednik Saveza Srđan Kovačević članovima UO predložio pomenute promjene i sada treba da se sačeka da novi Statut bude prihvaćen kako bi se sve ozvaničilo”, rekao je Porobić.

U svakom slučaju, potrebno je da se organizaciona pitanja rješavaju što prije, jer ubrzo startuje i crnogorsko prventstvo, a već od sredine juna kreće i reprezentacija.

„Ajkule” prvo, od 11. do 16. juna, čeka finalni turnir Svjetske lige, a onda krajem jula i Svjetsko prvenstvo u Barseloni.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar