Budva domaćin Igara malih država Evrope 2019. godine

Vladan
Piše: Vladan 948 pregleda Dodaj komentar
Foto: Vijesti

Budva će 2019. biti domaćin Igara malih država Evrope, čiju je organizaciju dobio Crnogorski olimpijski komitet, a Vlada dala punu podršku.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i predsjednik Opštine Srđa Popović, potpisali su danas Memoranduma o saradnji na organizaciji ovog prestižnog takmičenja.

Igre malih država Evrope organizuju se u okviru Evropskog olimpijskog pokreta od 1985. godine i predstavljlju multi sportska takmičenja u kojima učestuju sportisti evropskih država koje imaju manje od milion stanovnika.

Na igrama može učestvovati zemlja članica Evropskog olimpijskog komiteta, a COK je primljen u članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta 7. jula 2007. godine u Lozani.

Takmičenje se održava svake dvije godine i okuplja oko 2.000 sportista iz Andore, Kipra, Islanda, Monaka, San Marina, Malta, Lihenštajna, Luksemburga i Crne Gore.

U pitanju je takmičenju po mjeri Crne Gore, čiju smo organizaciju u stanju da iznesemo. Riječ je o takmičenju koje nosi najviše olimpijskog u sebi, koje će nam pomoći, kako bismo se u neko dogledno vrijeme mogli kandidovati za neko značajnije takmičenje. Budva kao metropola turizma, kao grad sporta, jer se ovdje godinama ulažu značajna novčana sredstva u razvoj sporta je izabrana kao domaćin“, kazao je Simonović nakon svečanog potpisivanja.

Zahvalivši se Vladi i COK-u što su prepoznali da Budva zaslužuje ovakvo takmičenje, Popović je kao da je Budva najsportskiji grad u Crnoj Gori jer svake godine za razvoj sporta ulaže najmanje milion eura.

Ovo takmičenje neće biti samo prezentacija Budve,  već Crne Gore.Budva će staviti sve svoje sportske potencijale na raspolaganje, a nadam se da ćemo do tada imati i neki novi sportski objekat. Ubijeđen sam da će Budva biti izvanredan domaćin“, istakao je Popović.

Očekuje se da će Budva ugostiti za vrijeme Igara 2.000 sportista i članova reprezentacija.

 

Vijesti

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar