Budućnost i Mornar kažnjeni, Bokan prijetio sudiji Dragojeviću

Vladan
Piše: Vladan 1k pregleda Dodaj komentar
Foto: KK Budućnost Voli

Mnogo prašine podiglo se za vrijeme i poslije treće utakmice finala plej-ofa košarkaške Superlige između Budućnost Volija i Mornara, koju su domaći riješili u svoju korist rezultatom 88:87, a u kojoj je Mornar promašio posljednji šut za titulu.

Sudija utakmice i već duže godina jedan od najboljih crnogorskih arbitara, a i jedan od najboljih u regionu, Igor Dragojević, prijavio je predsjednika Budućnosti Dragana Bokana da mu je prijetio poslije meča.

Dragojević je, kako saznajemo, prijavio da mu je Bokan kazao kako će se postarati da više ne sudi ni u Evroligi, ni u ABA ligi.

Dragojević je zbog nesportskog ponašanja nakon utakmice prijavio i predstavnika Mornara Đorđija Pavićevića, koji je isključen za vrijeme utakmice.

Zbog svega navedenog reagovao je komesar takmičenja Miomir M. Mugoša, a u njegovim odlukama se navodi:

“KK BUDUĆNOST VOLI se shodno članu 59 B i 59 D propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 1.000 eura (slaba organizacija utakmice, vrijeđanje gostujuće ekipe od strane domaćih navijača i prijetnji predsjednika KK Budućnost Voli Dragana Bokana upućenih sudiji Igoru Dragojeviću nakon završetka meča ispred službenih prostorija – prijava službenih lica, Igora Dragojevića);

KK MORNAR se shodno članu 59 D propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 500 eura (nesportsko ponašanje službenog predstavnika Đorđija Pavićevića nakon završetka utakmice – prijava službenih lica, Igora Dragojevića);

KK BUDUĆNOST VOLI – igrač K. Gibson se shodno članu 59 D propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu 50 eura (tehnička greška);

KK MORNAR se shodno članu 59 D propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu 100 eura (II tehnička greška klupi);

KK MORNAR – igrač D. Needham se shodno članu 59 D propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu 50 eura (tehnička greška)”, odluke su komesara Mugoše, koji na kraju objašnjava kako su određeni termini odigravanja finalnih utakmica:

Na sastanku Direktorijuma klubova Erste Super lige održanom 3. aprila 2018. godine utvrđeni su termini odigravanja polufinalnih i finalnih utakmica, sa mogućnošću da termini budu pomjereni kako bi se obezbijedili direktni TV prenosi. Upravo iz tog razloga je došlo do pomjeranja termina četvrte utakmice za četvrtak 31. 05. u 21:00h (bila planirana za srijedu 30. 05.) i eventualne pete utakmice za nedelju 03. 06. u 20:30h o čemu su klubovi obaviješteni u biltenu broj 15 od 27. 05. 2018. godine“.

Sudije četvrte utakmice, koja se igra u četvrtak od 21 sat u Baru su: Igor Dragojević, Zdravko Rutešić i Ognjen Jokić.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar