Brnović objavio spisak za Luksemburg

Vladan
Piše: Vladan 953 pregleda Dodaj komentar

brnovicSelektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović je danas objavio spisak igrača na koje raučuna za predstojeći prijateljski duel sa Luksemburgom. Do početka priprema spisak će biti proširen za još dva imena, najvjerovatnije iz domaćeg prvenstva.

 

 

Na njemu nema novih imena, a ponovo je u reprezentaciju pozvan Marko Ćetković koji sada nastupa za Budućnost. Na spisku nema povrijeđenih Vučinića i Jovetića.

 

“Iako nas, na papiru, očekuje lakši protivnik od onih sa kojima smo igrali ove godine, Luksemburg je pobjedama nad Sjevernom Irskom i Makedonijom pokazao da nije ekipa za potcjenjivanje. Pokazali su se kao tvrd orah za mnoge ekipe u svojoj kvalifikacionoj grupi, pa očekujem da će biti mnogo teži protivnik nego što to njihova pozicija na FIFA rang listi sugeriše. Mi želimo da popravimo loš utisak sa posljednje utakmice u kvalifikacijama i da pobjedom zaključimo ovu kalendarsku godinu”, – rekao je naš selektor.

 

 

Na spisku nema nekoliko povrijeđenih igrača, među kojima i kapitena Mirka Vučinića i Stevana Jovetića, dok se u tim vraćaju Nemanja Nikolić, koji je posljednji put u državni tim bio pozvan u avgustu protiv Bjelorusije, i Marko Ćetković, koji je boje Crne Gore posljednji put branio prošle godine u Belgiji. Izbor igrača značajno je uslovio i kalendar takmičenja naše mlade reprezentacije, koju sredinom mjeseca očekuju utakmice sa Njemačkom i Republikom Irskom.

 

Ponovo ćemo biti značajno oslabljeni zbog povreda, zbog kojih nisu pozvani ni Vučinić, ni Jovetić. To znači da će šansu dobiti neki igrači koji su u kvalifikacijama imali manju minutažu, da pokažu koliko se može na njih računati u narednom periodu. Planirao sam da za ovu utakmicu pozovem i Žarka Tomaševića, koji je i ranije bio član ove selekcije, ali je i on otpao zbog povrede. Na ovom spisku našlo bi se i četiri do pet igrača iz mlade reprezentacije, ali smo procjenili da su njihove kvalifikacije u ovom trenutku prioritet, jer imaju dobru priliku da naprave zapažen rezultat” – istakao je Brnović.

 

 

Na spisku su:

 

golmani: Vukašin Poleksić (Debrecin, Mađarska), Ivan Janjušević (Sutjeska, Nikšić);

 

odbrana: Stefan Savić (Fiorentina, Italija), Savo Pavićević (Anortozis, Kipar), Marko Baša (Lil, Francuska), Marko Simić (Kajzerispor, Turska), Milan Jovanović (Lokomotiv, Bugarska), Vladimir Volkov (Partizan, Srbija), Vladimir Božović (Mordovija, Rusija);

 

vezni red: Elsad Zvetotić (Fulam, Engleska), Nemanja Nikolić (Dinamo Minsk, Bjelorusija), Miloš Krkotić (Dačija, Moldavija), Marko Vešović (Crvena zvezda, Srbija), Branko Bošković (Rapid Beč, Austrija), Nikola Drinčić (bez kluba), Marko Ćetković (Budućnost, Crna Gora);

 

napad: Dejan Damjanović (Seul, R.Koreja), Fatos Bećiraj (Dinamo, Hrvatska), Filip Kasalica (Crvena zvezda, Srbija).

 

Iako se radi o prijateljskom meču Brnović nije odlučio da isproba neke igrače koji do sada nisu dobijali poziv.

 

Meč između Luksemburga i Crne Gore je na programu 17.novembra u 19 sati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar