Brnović: Idemo na tri boda!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 686 pregleda Dodaj komentar

branko brnovicFudbalskoj reprezentaciji Crne Gore utakmica sa Ukrajinom nije odlučujuća, ali će biti jedna od najtežih u kvalifikacijama, kazao je selektor Branko Brnović.

 

Crna Gora i Ukrajina odigraće 7. juna u Podgorici utakmicu H grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Brnović je podsjetio da je Ukrajina u posljednjih osam utakmica poražena samo od Crne Gore, kao i da nije izgubila na posljednjih pet gostovanja.

 

„Očekuje nas teška utakmica i jak protivnik. Možda to nije odlučujuća, ali će biti jedna od najtežih utakmica u kvalifikacijama. Ne plašimo se, pod Goricom idemo na tri boda”, rekao je Brnović na konferenciji za novinare.

 

On je kazao da ga zabrinjava što su u javnosti već upisana tri boda sa Ukrajinom.

 

„Potreban nam je ambijent kao protiv Engleske, kada smo pokazali da i kada gubimo možemo da se vratimo”.

 

„Potrebno je da navijači budu uz ekipu kao protiv Engleske i neće biti problema. Ukrajini protiv nas odgovara i bod, dok bi u slučaju pobjede mogli da se bore za 1. mjesto”, rekao je Brnović.

 

On je istakao da Crnoj Gori ne odgovara bod, i da će kao i do sada u svakom meču kao domaćin igrati na pobjedu.

 

„Mi bismo pobjedom praktično obezbijedili 2. mjesto i uključili se u borbu za prvo. Pobjedom bismo napravili korak naprijed”, rekao je Brnović.

 

On je istakao da mu je žao što protiv Ukrajine neće moći da računa na Simona Vukčevića, Milana Jovanovića, Miodraga Džudovića, Mitra Novakovića i Nikolu Drinčića.

 

„Srećniji bih bio da su tu, jer su nam potrebni. Žao mi je što ih nema, posebno Drinčića, valjao bi nam protiv Ukrajine. Vukčević takođe, ali on i Jovanović su sami krivi za ono što im se dešava”.

 

„Ovog puta nijesam mogao da pređem preko toga. Moraju da se potrude da pronađu klub i izbore mjesto u timu da bi bili dio reprezentacije”, rekao je Brnović.

 

On je kazao da računa na sve igrače koje je pozvao i da nijesu tu samo da bi popunili spisak.

 

„Marko Vešović igra standardno u Crvenoj zvezdi, a mi na toj poziciji imamo samo Sava Pavićevića. Pozvao sam ga da vidimo kako se ponaša na treninzima”.

 

Brnović je kazao da će pripreme početi 25. maja sa osam igrača, dok će se ostali priključiti četiri dana kasnije.

 

Prema njegovim riječima, neizvjestan je dolazak 29. maja Zverotića i Delibašića, čiji klubovi imaju prvenstveni duel 1. juna.

 

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar