Brguljan: Za medalju u Tokiju do posljednjeg atoma snage

Ognjen
Piše: Ognjen 279 pregleda Dodaj komentar
Foto: Aleksandra Krupanič

Draško Brguljan je sa 36 godina olimpijski veteran, četvrti put će učestvovati na Igrama, nosiće našu zastavu na ceremoniji otvaranja.

Legendarni vaterpolista je u razgovoru za sajt Evropskog olimpijskog komiteta (EOC) najavio nastup Crne Gore u Tokiju.

“Ovo je velika stvar za sve nas. Za zemlju kao što je Crna Gora, koja je ima veoma mali broj stanovnika, veliki je uspjeh kvalifikovati se na Olimpijske igre u bilo kom sportu. S obzirom na to da su ovo naše četvrte Igre zaredom, to je potvrda koliko je snažan vaterpolo u našoj zemlji”, kazao je Brguljan.

Tri učešća, tri četvrta mjesta – to je učinak naše selekcije na Igrama.

“Veoma je frustrirajuće. Velika je stvar što smo se svaki put borili za medalje, ali na kraju nismo uspjeli. Možda nismo zaslužili, možda smo i previse željeli, ne znam tačno. Ali, znam da ćemo se, kao i svaki put do sada, boriti do posljednjeg atoma snage da osvojimo medalju u Tokiju”, rekao je Brguljan.

Foto: COK

Na današnji dan prije 13 godina, Crna Gora je osvojila evropsko zlato u Malagi, a posljednju medalju naši vaterpolisti osvojili su ponovo na šampionatu Evrope u Budimpešti prošle godine, kada su bili bronzani…

Samopouzdanje im je veliko…

“Nismo u krugu od tri-četiri kandidata za medalje, na papiru nemamo takva imena. Ali, mislim da možemo da igramo ravnopravno sa svima i nadam se da će ovaj mladi tim osvajati medalje na velikim takmičenjima u budućnosti”, rekao je Draško.

Brguljan je najbolji sportista Crne Gore, kapiten je vaterpolo selekcije…

“Lijepo je biti kapiten, posebno u timu koji uvijek želi dobre rezultate. Kada pored sebe imate momke kakve imam ja, biti kapiten je najlakša stvar na svijetu”, ističe Draško, koji je svjestan da bi Igre u Tokiju mogle da budu i njegove posljednje.

“Mislim da su ovo moje posljednje Igre. Imamo dosta mladih igrača, koji će prije ili kasnije dobiti šansu da se dokažu. Drago mi je da smo stvorili tim koji će moći da igra bez Aleksandra Ivovića i mene, to je bio i naš cilj”.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar