Brguljan: Ne smijemo da se zadovoljavamo utakmicama za plasman od petog do osmog mjesta

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 313 pregleda Dodaj komentar

– Činjenica je da nijesmo bili u formi u kojoj smo željeli da budemo, pokazale su utakmice sa četiri vrhunske ekipe. Vidjećemo šta će biti dalje u mečevma za plasman – kazao je kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Draško Brguljan, nakom poraza u četvrtfinalu i pred novi meč sa Hrvatskom za plasman od 5. do 8. mjesta.

Od Pekinga ,,ajkule” su zabilježile najslabiji plasman na OI.

– Ova ekipa je drugačija nego ranijih godina i mogu da kažem da smo u Pekingu, odnosno prije svega u Londonu bili kandidati za medalju, što je bio cilj. Sada je drugačije, ekipa je mlada.

Razigravanje za plasman nije uspjeh za kapitena.

– Ne bih istakao ovo kao uspjeh i ne smijemo da se zadovoljavamo utakmicama od petog do osmog mjesta, ali je dobra škola za mladu ekipu i nauk da se mora mnogo bolje pripremiti za OI. Mislim na sve zajedno. Nadam se da smo nešto naučili iz ovoga.

,,Ajkule” se praktično od prve utakmice nijesu snalazle u bazenu, falilo je svega, bili su neprepoznatljivi u odnosu na martovske olimpijske kvalifikacije i završni turnir Svjetske lige u junu.

– Nema što puno da se kaže, mislim da smo dali maksimum, ili dobar dio ekipe, nažalost, to nije dovoljno za medalju. Stručni štab će nakon takmičenja da sve analizira, bilo je grešaka, svi smo, sigurno, zajedno pogriješili u nečemu.

Da li će kapiten i dalje nositi kapicu crnogorskog tima?

– Sada ide Svjetsko prvenstvo, vidjeću, imam motivaciju. Nije me ovo nešto slomilo, jer i prije sam pričao da dolazimo da pokušamo, nadali smo se, nijesmo uspjeli… Tako da za dalje ne znam, razmisliću dobro, ako budem trebao tu sam. Prije svega moram da poradim na sebi, jer će SP biti zahtjevno. Da li ću se ,,raspasti” tokom sezone – vidjećemo.

Kako igrati ove dvije posljednje uakmoce?

– Komentarisali smo, nema šta da se kaže, jedini sport koji igra za palsman i nšta ne nosi peto mjesto, samo na kraju utisak možete da popravite ili pkvarite , bezslisleno, ali daćemo, ovo je mlada ekipa, 10 prvi putg tuj, OI se ne igraju svaki dan, istol dobraf prilika da odigramo dvije kvaoitetne utakmice i damo maksimum i da maldi stičiu iskustvo, nema boljeg iskustva od OI, a što se mene tič daću maksimum , kao vazda, vidjećemo koliko će i našto će ličiti.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar