BRGULJAN: Cilj ulazak u polufinale!

sport
Piše: sport 1k pregleda Dodaj komentar

drasko brguljanBliži se Svjetsko prvenstvo u Barseloni za vaterpoliste – ’’ajkule’’ su naporno trenirale u prethodnom periodu, polako ulaze u pravi ritam, što potvrđuje i nedavno završeni turnir u Mađarskoj đe su zauzeli prvo mjesto. ReprezentativacDraško Brguljan je kazao za Portal Analitika da vjeruje da su na pravom putu.

 

’’Ove pripreme smo odradili maksimalno jako. To što je bilo do nas smo odradili. Svi igrači koji idu na SP su maksimalno spremni. Jako smo zadovoljni turnirom u Mađarskoj, iako je to potpuno druga priča od onoga što nas očekuje u Barseloni. Tek dolazi ono pravo, ali mislim da smo na dobrom putu sticanja forme za Svjetsko prvenstvo. Naredna tri dana ćemo trenirati u Herceg Novom. Radićemo na ispravljanju taktičkih stvari i grešaka sa turnira u Mađarskoj.’’

 

Na otvaranju SP, Crna Gora će igrati sa Grčkom, koju smo savladali prije nekoliko dana. No, sada će sve biti drugačije…

 

’’Biće mnogo teže u Barseloni, jer nas čeka mnogo drugačiji meč sa Grčkom od ovog posljednjeg. I mi i oni smo bili umorni od puta. No, već sa Grcima počinje borba za važne bodove u grupi. Oni su veoma nezgodna reprezentacija, i selekcija koja se mora ozbiljno shvatiti. Ne smijemo da se opuštimo i da ih potcijenimo zbog ubjedljvog rezultata od 11:4. Imaju 7-8 dobrih igrača, a biće teško i zbog činjenice da igramo u 9 sati i 30 minuta. Vjerujem da ćemo maksimalno ozbiljno prići meču, i uz jaku odbranu možemo do pobjede’’, kazao je stariji Brguljan.

 

Nakon Grčke, slijede dueli sa Španijom i Novim Zelandom – važno je uzeti jedno od prva dva mjesta, jer bi onda, najvjerovatnije išli na Kanadu ili Južnu Afriku.

 

’’Protiv Novog Zelanda smo apsolutni favoriti, a sa Španijom ćemo se boriti za prvo mjesto u grupi, što bi bilo jako dobro da osvojimo, radi kasnijeg plasmana. Nije loša ni druga pozicija, ali daćemo sve od sebe da budemo prvi jer bi sebi olakšali put dalje. Ali, ko god bio ispred nas, cilj nam je ulazak u polufinale. To ćemo jedino računati kao uspjeh’’, poručio je Brguljan.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar