Branko Rašović: Brnović je faktor uspjeha

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 838 pregleda Dodaj komentar

vuk i branko rasovicSelektor Branko Brnović jedan je od najvažnijih faktora uspjeha reprezentacije Crne Gore, bilo je prvo što je za Arenu rekao Branko Rašović, legendarni fudbaler Budućnosti, Partizana i Borusije iz Dortmunda.

 

Rašović, bez kojeg se nije mogao zamisliti Partizan ni u finalu tadašnjeg Kupa šampiona protiv Reala 1965. godine, sa imenjakom i selektorom Crne Gore je sarađivao u beogradskom klubu početkom devedesetih. Tada je Rašović bio pomoćnik Ivici Osimu, a Brnović nova akvizicija, koja je prije toga briljirala u veznom redu Budućnosti.

 

– Brni sam bio trener, dok je Osim vodio Partizan i dobro ga poznajem. To je tip igrača koji je uvijek pravio poztivno iznenađenje. Uvijek je bio optimista, ali sa debelimpokrićem, nikako ispraznim. Takođe, kao igrač je uvijek išao na pobjedu, imao tu ambiciju – kazao je u razgovoru za Arenu Rašović.

 

Takve osobine Brnović je prenio u reprepzentaciju i to je bitan detalj kada se govori o dobrim rezultatima i igrama Crne Gore u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naredne godine.

 

– Čini mi se da je, kakav je bio igrač, takav je i trener sada, bar po toj karakternoj crti. Brna optimizam i pozitivno razmišljanje uspješno prenosi na igrače i to daje rezultat. Veoma je zaslužan za ove uspjehe, kao i Fudbalski savez i Dejan Savićević, koji su imali sluha da mu pruže šansu – smatra Rašović.

 

Prvo mjesto u grupi H, ispred Engleske, Poljske i Ukrajine, za Rašovića nije iznenađenje.

 

– Nije, jer Crna Gora ima nekoliko vanserijski kvalitetnih igrača. Ako se nastavi u ovakvom ritmu, ništa nije nemoguće.

 

Rašović gotovo da isključuje mogućnost ,,opuštanja“ i razmišljanja da je pobjeda nad Ukrajinom unaprijed upisana, kojeg je posljednji put bilo u novembru 2011. godine, kada je Crna Gora igrala baraž protiv Češke i u oba meča izgubil (2:0 i 1:0).

 

– Neće se desiti, u to sam siguran. Niti će Brnović to dopustiti, niti igrači razmišljaju na takav način. Protiv Češke se desilo to što se desilo, sada su svi naučili lekciju i neće ponoviti istu grešku – rekao je Rašović. – Nijedna utakmica nije laka, pogotovo ne protiv Ukrajine, koja tradicionalno dobro igra u gostima. Zbog toga svi moraju da daju maksimum, da budu na najvišem nivou.

 

Na kraju razgovora, Rašović je prokomentarisao i posjednje finale Lige šampiona, u kojem je igrala ,,njegova“ Borusija. Uz jedan zanimljiv detalj koji je vezan za sina Vuka.

 

– Navijao sam za Dortmund i drago mi je što su poslije toliko godina igrali u finalu. Međutim, uz pomoć Dortmunda i ja sam došao u žižu interesovanja javnosti. Kada je Vuk postao trener Partizana, mnogi novinari nijesu znali zašto je rođen u Dortmundu. Tek kada su vidjeli ili im je on rekao da sam tada igrao za Borusiju, počeli su da se zovu i pitaju za mišljenje – uz osmjeh je završio Rašović.

 

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar