Branko Bošković: Austrija će biti opasan rival

Vladan
Piše: Vladan 795 pregleda Dodaj komentar

branko boskovicCrna Gora ne smije da potcijeni Austriju, već treba da sačeka da Austrija potcijeni Crnu Goru, kaže reprezentativac Branko Bošković.

 

Iskusni vezista već četvrtu sezonu nosi dres bečkog Rapida (s prekidom od dvije godine, kada je bio u DC junajtedu) i savršeno poznaje stanje u taboru najvećeg rivala crnogorske reprezentacije u borbi za 3. mjesto u predstojećim kvalifikacijama.

 

Moguće da će nas Austrijanci potcijeniti, da nas neće doživjeti kao nekog ozbiljnog rivala. OK, moji saigrači u Rapidu znaju dosta o Crnoj Gori, ali za ostale ne bih rekao. Mnogo više znaju o Srbiji ili Hrvatskoj, nego o nama. To je možda i dobro, ali samo pod uslovom da mi njih ne potcijenimo. A uvjeren sam da nećemo, kao što nikog nismo potcijenili do sada“, kaže Bošković.

 

Austrijance je opisao kao dobru i modernu reprezentaciju, za dosta talentovanih fudbalera.

 

Grdno se vara neko ko misli da su Austrijanci, na primjer, slabi tehničari. To vrijeme je prošlo, mnogo su napredovali u svim segmentima. Ne zaostaju ni tehnički ni taktički, čak ni u individualnom kvalitetu fudbalera. S te strane, biće vrlo opasan rival“, kaže Bošković.

 

S druge strane, Austrijancima nešto nedostaje.

 

Čini mi se da nemaju taj motiv i naboj koji mi imamo u reprezentaciji. Mislim da je to razlog što odavno nemaju veliki rezultat. Igrači iz Austrijske lige mnogo bolje igraju u svojim klubovima, kada dođu u reprezentaciju ne pružaju ni djelić toga. Ne znam koji je razlog, ali im definitivno nešto nedostaje“, ističe 33-godišnji vezista.

 

Bošković se obradovao kada je Crna Gora izvukla Austriju iz trećeg šešira.

 

Ne zbog toga što mislim da su slaba reprezentacija, daleko od toga. Austrijanci će sada pratiti moju zemlju više nego do sada i to me mnogo raduje. Biće jako interesantno“.

 

Većinu domaćih mečeva Austrijaci igraju na stadionu “Ernst Hapel” u Beču.

 

Prave sjajan marketing kada igra reprezentacija, tada žele da dokažu da nisu samo zemlja skijanja. Stadion je pun, ambijent pravi fudbalski, ali atmosfera nije zastrašujuća, naprotiv, na tribinama su ljudi sa porodicama“, istakao je Bošković.

 

Glavnu snagu austrijske reprezentacije čine igrači koji igraju van.

 

Uz Alabu iz Bajerna, koji odskače u posljednje vrijeme, istakao bih Arnautovića iz Stouka, pravog špica, pa Kavlaka iz Bešiktaša, koji je zadnji vezni, veliki radnik. Tu je zatim Dragović iz Dinamo Kijeva, ranije je igrao u Bazelu, sjajan štoper, zatim Jonuzović iz Verdera, te Fuh iz Šalkea koji je odličan ljevak”, kaže Bošković, koji se više pribojava problema u crnogorskom timu.

 

Samo da mi budemo zdravi i kompletni. O tome više brinem nego o protivnicima u grupi”, dodao je Bošković.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar