Bošković: Stub reprezentacije je dobra odbrana

Vladan
Piše: Vladan 817 pregleda Dodaj komentar

branko boskovicPobjeda Crne Gore nad Ganom (1:0) kao da je još jedan korak do ,,zakonitosti“ koja kaže da ,,sokoli“ najbolje prolaze kada čekaju protivnika. Naravno, uz uslov da ekipa ne bude baš toliko oslabljena, kao što je bila protiv Engleske u Londonu prošle godine.

 

Kada se taj uslov uključi u priču, onda se dolazi do naizgled logičnog zaključka. Igra protiv Gane bila je uglavnom onakva kakvu je selektor Branko Brnović tražio, ali ovo je tek početak puta čije će najteže dionice biti u kvalifikacijama.

 

Branko Bošković bio je pokretač mnogih akcija, igrao je u formaciji koja mu najviše odgovara. Primio je mnogo lopti u svom dijelu polja, a u okolini je uvijek bio neko od vezista da mu pomogne. Poslije lopte koju je prekinuo Bošković nakon dvadesetak sekundi igre protiv Gane, došlo je do jedanaesterca koji je iskoristio Dejan Damjanović. Nakon utakmice, Bošković je pohvalio igru odbrane ,,hrabrih sokola“.

 

Dosta utakmica smo dobili na ovaj način. Vidi se da je stub ove reprezentacije dobra odbrana. Kada je odbrana na nivou, onda možemo da igramo protiv svakoga. Na kontre možemo da ugrozimo svakog protivnika, čak i ovako oslabljeni. Ako može Italija da igra na 1:0 i tako dođe do finala Svjetskog prvenstva, onda možemo i mi. To je recept kako treba da igramo, jer imamo takve igrače – rekao je Bošković.

 

To što navijači nijesu vidjeli toliko ofanzivnu Crnu Goru vjerovatno je najmanja briga svih u ovom trenutku. Ipak, i iz takvog pristupa stvoreno je nekoliko šansi. Čak više nego u nekim ranijim mečevima, kada je, bar usmeno, najavljivan potpuni napad.

 

Nijesmo možda bili atraktivni, uglavnom smo se branili, ali nijesmo htjeli da srljamo. Želja nam je bila da sačuvamo gol. Na kraju se sve završilo dobro po nas, pobijediti kvalitetnu reprezentaciju kao što je Gana nije mala stvar – kazao je Bošković.

 

Vezista Crne Gore naglasio je da će on i saigrači uraditi sve da rezultat u kvalifikacijama bude što bolji.

 

Svi smo motivisani. Mi stariji smo tu jer želimo da pomognemo ovoj reprezentaciji, pogotovo što je sada malo teža situacija. Ovi navijači, država, Savez, svi su korektni prema nama i imamo neku obavezu prema njima. Reprezentacija je mnogim igračima pomogla kada nijesu imali klubove, za nju ćemo igrati do posljednjeg daha – zaključio je vezista Rapida iz Beča.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar