Boško Radović: U najjačem smo sastavu, ali to ne dobija mečeve

Vladan
Piše: Vladan 151 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Crna Gora će igrati drugi Mundobasket u istoriji, a drugo veliko takmičenje na koje će je nakon Eurobasketa voditi Boško Radović.

“Iskreno dug put je iza nas, a ovdje smo stigli vjerovatno u najboljem sastavu koji imamo, ali mislim da to ne garantuje da ćemo dobiti utakmice, već to rade dobra enegrija, čvrsta igra i borba za svaku loptu”, jasan je selektor Crne Gore.

Smatra da su se dobro spremili.

“Očekujemo uzbudljivo prvenstvo, a smatram da imamo grupu u kojoj možemo da igramo i pokušaćemo da prođemo grupu. Mislim da imamo tri rivala koji igraju različitu vrstu košarke i moramo da budemo spremni na sve te stvari. Ali idemo utakmicu po utakmicu – prvi je Meksiko i trenutno mislimo samo na tu selekciju”, dodao je Radović.

Prvi meč je uglavnom i najvažniji, a poslije njega biće i jasnije koliko može Crna Gora u nastavku.

“Na svakom šampionatu prva utakmica može da bude krucijalna, a u ovom slučaju meč Meksika i nas biće krucijalan za obje selekcije”, smatra Radović.

Poručio je i da žele da nastave sa dobrim igrama sa prethodnog velikog takmičenja.

“Prošle godine na Eurobasketu na svih šest mečeva igrali smo dobru košarku, bez padova, a sada radimo na tome da i ovdje budemo u istom ritmu”.

Novinare iz Meksika zanimalo je kako se Crna Gora spremala za tu selekciju.

“Kada gledamo evropsku i južnoameričku košarku za nas Meksiko predstavlja atipičnu selekciju. Svakako mislim da ima dobru reprezentaciju, iskusnu… Ovih dana smo se spremali za Meksiko, ne želim da pričam mnogo o toj selekciji – uradili smo skauting i kao što sam već rekao – ta utakmica mogla bi da bude krucijalna za nas”, odgovorio je Radović.

Derbi grupe zakazan je za posljednje kolo, a naše stručni štab i košarkaše neće zavarati i što će Litvanija doći i nešto slabijem sastavu

“Ako Litvaniji nedostaje nekoliko NBA igrača, ona ima igrače iz Evrolige, dok kada bismo mi ostali bez košarkaša iz Evrolige morali bismo da zovemo igrače iz crnogorske lige. To je velika razlika – ne brinem puno zbog njih, više zbog nas”, slikovit je bio Radović.

MEČEVI CRNE GORE NA SP

Petak, 10.45h

Meksiko – Crna Gora

Nedjelja, 10.45h

Crna Gora – Egipat

Utorak, 14.30

Crna Gora – Litvanija

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar