Boško Drašković spreman za nastup na EP!

Redakcija
Piše: Redakcija 25 pregleda Dodaj komentar

Bosko Draskovic vs Denis TcariukCrnogorska bokserska reprezentacija već mjesec dana uveliko se sprema za prvenstvo Evrope, koje će se od 29. maja do 9. juna održati u Bjelorusiji, a našu državu u Minsku predstavljaće Boško Drašković (u kategoriji do 81 kg) i Marko Radonjić (preko 91 kg). Četa mala, ali odbrana. Kao i uvijek, bez mnogo pompe i velikih priča naši takmičari vrijedno treniraju, uvjereni da će rezultatima uspjeti da skrenu pažnju na sebe.

 

– Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema, jer mislim da smo sve zacrtano uspjeli da sprovedemo u djelo. Iza nas je veoma naporan period, s obzirom da smo prvu fazu od 14 dana odradili u Baru, zatim u Podgorici i sada ušli u završni ciklus. Imao sam šest mečeva, možda je nedostajao još jedan jak međunarodni, ali mislim da sam kroz mečeve koje sam imao mogao dosta dobro da provjerim mogućnosti i tempiram formu za prvenstvo Evrope. Ono što je najvažnije, osjećam se dobro, kilaža je idealna – bio je prvi komentar Boška Draškovića, kojeg smo juče zatekli na treningu u sali BK ,,Podgorica“.

 

Biće teže

 

U posljednjih nešto više od mjesec dana bokser iz Nikšića iz dana u dan podizao je formu, što je dokazivao na raznim turnirima, što je krunisao na posljednjem testu pred Evropsko prvenstvo, kada je osvojio ,,Trofej Podgorice“, koji je održan prije desetak dana u našem glavnom gradu.

 

– Drago mi je da sam na međunarodnom turniru, koji je okupio kvalitetne borace iz nekoliko zemalja uspio da budem najbolji, jer to mi mnogo znači i na psihološkom planu. Sigurno je da ću potpuno spreman otići na Evropsko prvenstvo, gdje će očekuju veliki izazovi. Po mnogima, ovo će biti jedno od najjačih takmičenja, ne samo iz razloga što borci neće nositi zaštitne maske, već i zbog činjenice da će nastupiti najbolji od najboljih. Znam da će tu biti i četiri takmičara sa kojima sam se mogao sastati na Olimpijskim igrama, što dovoljno govori o tome kakav me izazov čeka. Ali, vrlo sam motivisan – kazao je član BK ,,Žarko Mijatović“, koji na pitanje o ambicijama, ne ostavlja dilemu. – Cilj je uvijek medalja.

 

Veće iskustvo

 

Na prošlom Evropskom prvenstvu u Ankari, 25-godišnji Nikšićanin nastup je završio u prvom kolu. Šta je sada tvoja prednost?

 

– Iskustvo. Mislim da sam mnogo iskusniji i da ću to znati da iskoristim. Naravno, mnogo toga zavisiće od žrijeba, ali i od sudijskih odluka, koje često znaju da otežaju put do uspjeha. Ali, optimista sam.

 

Odbrana zlata!

 

Odmah nakon prvenstva Evrope, crnogorsku reprezentaciju očekuje nastup na Mediteranskim igrama, koje se od 20. do 30. juna održavaju u turskom gradu Mersinu, gdje će Drašković braniti zlato osvojeno prije dvije godine u Peskari.

 

– Sada će biti mnogo teže, jer će me svi rivali gledati mnogo ozbiljnije. Moj san je da pokušam da odbranim zlato, ali prevashodni cilj svakako će biti da se domognem jedne od medalja, čime bi nastavio seriju uspjeha. Daću sve od sebe da napravim takav rezultat – poručio je Boško Drašković.

 

U ringu otac i sin

 

Boško Drašković potiče iz poznate sportske porodice. Njegov otac Ratko, u novembru je postao šampion svijeta u verziji GBU, a za dvadesetak dana očekuje ga meč za prvaka svijeta u teškoj kategoriji, verzije WBF.

 

– U našoj kući boks je jedina tema. Ratko mi pomaže svojim savjetima, a često se i zajedno nađemo u ringu, treniramo i spremamo se za sljedeće nastupe. Iskreno se nadam da ćemo se idućeg mjeseca zajedno radovati novim medalja – kroz osmijeh je rekao Boško.

 

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar