Boljević: Ostvario sam san

Vladan
Piše: Vladan 757 pregleda Dodaj komentar

aleksandar boljevicJedan od najtalentovanijih igrača u zemlji Aleksandar Boljević ostvario je san – mladi reprezentativac i bivši napadač Zete prije dva dana zadužio je opremu slavnog holandskog PSV-a. Na ,,Filips areni“ stiže na polugodišnju pozajmicu, nakon čega će u junu najvjerovatnije parafirati ugovor.

 

I tri dana nakon potpisivanja ugovora i dalje sam presrećan. Stigao sam u veliki klub, u zemlju koja je najbolja za napredak mladih fudbalera. Za početak smo se dogovorili da tu budem do juna, a onda ćemo najvjerovatnije potipisati ugovor na tri i po godine” – rekao je Aleksandar Boljević.

 

Nakon potpisa bivši kapiten Golubovčana sumirao nam je utiske.

 

Ostvario sam san. Od prvog dana, kada sam čuo za interesovanje PSV-a bio sam presrećan. Jednostavno sve se poklopilo. Iako nijesmo uspjeli da im pariramo u dva kvalifikaciona meča za ulazak u Ligu Evrope, ostavio sam dobar utisak, čime sam se na najbolji način preporučio budućem klubu” – dodao je Boljević.

 

Iako je odradio već dva treninga sa prvim timom, raskošan talenat i ukazano povjerenje moraće da dokaže u B timu – Jang PSV-u.

 

Biću na pripremama sa prvim timom, a igraću u startu za drugu ekipu, odnosno PSV Jang. Radi se o sastavu koji se takmiči u Drugoj ligi. Za mene je najbitnije da igram u kontinuitetu, zato smo se odlučili da do kraja sezone nastupam u B timu” – istakao je povremeni crnogorski reprezentativac.

 

Za momka koji je postao tek punoljetan prelazak u redove bivšeg evropskog šampiona je veliki izazov, za koji je kako kaže maksimalno spreman.

 

Spreman sam. Dugo sam čekao ovaj trenutak. Ukazala mi se šansa i sve ću uraditi kako bih je iskoristio što bolje” – kaže 18-godišnji napadač.

 

Holandsko takmičenje, pogotovo Prva liga je ubjedljivo jača od najkvalitetnijeg crnogorskog klupskog. Svjestan je toga i novi igrač „filipsovaca“.

 

Kada je riječ o razlici, ona je enormno na strani lige u koju dolazim. Čak je i Druga liga veoma kvalitetna. Neće se lako biti privići, jer me očekuje veoma naporan rad, ali tu sam od početka priprema i sve ću uraditi kako bih kroz ove dvije nedjelje što bolje radio i kako bih maksimalno spremno dočekao nastavak sezone.

 

Nastavak sezone je 19. januara. Očekuješ li odmah i debi?

 

Nadam se da ću odmah biti u prvom timu. Neće biti nimalo lako, jer kada ste stranac onda morate duplo bolje da radite od domaćih igrača, kako bi zavrijedili pažnju. Najbitnije je da me zaobiđu povrede, a ostalo što bude na meni, mislim da ću besprekorno odraditi” – zaključio je Boljević.

Boljević nije zaboravio ni sada već bivši klub, Zetu.

 

Htio bih da zahvalim svim trenerima u klubu. Mnogo su mi pomogli u razvoju. Bez njih ne bih bio tu gdje jesam sada. Nikada neću zaboraviti njihove savjete. Kada imate takve profesionalce pored sebe, uspjeh je zagarantovan” – rekao je Boljević.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar