Bojana zadovoljna žrijebom – Najvažnije da budemo zdrave i u kompletnom sastavu

Ognjen
Piše: Ognjen 272 pregleda Dodaj komentar
FOTO: RSCG

Protivnici „lavica“ na Olimpijskim igrama u Tokiju imaju različite sisteme igre, jer Južna Koreja i Japan imaju igračice nižeg rasta i igraće duboke zone, dok su Holandija i Norveška iz skandivanskog sistema, pa će biti potrebna različita priprema, kazala je selektorka Bojana Popović nakon žrijeba za najveću svjetsku smotru sportista.

Crna Gora na Olimpijskim igrama u Tokiju igraće u grupi A sa Holandijom, Norveškom, Japanom, Južnom Korejom i Angolom, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u sjedištu Svjetske rukometne federacije (IHF) u Bazelu.

Plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirane selekcije iz grupe.

“Zadovoljna sam ishodom žrijeba i protivnicima koje smo dobili u grupi. Južna Koreja i Japan su reprezentacije koje igraju drugačiji rukomet od ostalih rivala, imaju igračice nižeg rasta i igraće neke duboke zone. Holandija i Norveške, s druge strane, imaju skandinavski sistem, tako nas očekuju dueli protiv različitih kultura rukometa. Moramo da se spremamo za oba sistema na različite načine, ali do kraja jula ima dosta vremena i najvažnije je da se okupimo u kompletnom sastavu i da sve djevojke budu zdrave”, kazala je Popović.

Olimpijski turnir u ženskoj konkureniji na programu je od 25. jula do 8. avgusta.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar