Bojana Popović rodila ćerku

Vladan
Piše: Vladan 1k pregleda Dodaj komentar

Montenegro's Bojana Popovic celebrates a goal against Angola in their women's handball Preliminaries Group A match at the Copper Box venue during the London 2012 Olympic GamesČuvena crnogorska rukometašica Bojana Popović postala je majka. Ona je rodila djevojčicu prije dva dana u Kliničko-bolničkom centru u Podgorici.

 

Bojana Popović se nakon osvajanja srebrne medalje sa reprezentacijom Crne Gore na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine (gdje je bila prvi asistent turnira sa sa 44 uspješna proigravanja koja su završila golom) završila igračku karijeru zbog, kako je rekla, želje da se posveti porodici. Od june prošle godine je sportski direktor ŽRK Budućnost.

 

Popovićevu rukometni stručnjaci smatraju jednom od najboljih rukometašica svih vremena.

 

Tokom karijere ostvarila je značajne uspjehe, među kojima su i šest osvojenih titula Lige šampiona (tri puta sa Slagelsom, dva sa Viborgom i jednom u dresu Budućnosti), što je čini najtrofejnijom rukometašicom.

 

Osim srebra sa Crnom Gorom, Bojana je osvojila i bronzu na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2001. godine u dresu SR Jugoslavije.

 

Dobitnica je prestižne nagrade “19. decembar”, a zajedno sa Katarinom Bulatović je izabrana za sportistu 2012. godine u Crnoj Gori, u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar