Bojana Popović: Odlazak na Olimpijske igre značio mi je sve u životu

Redakcija
Piše: Redakcija 246 pregleda Dodaj komentar

400x209 PopovicLegendarna crnogorska rukometašica Bojana Popović kazala je da je nastupom na Olimpijskim igrama (OI) u Londonu ispunila svoj snove i ciljeve postavljene na početku karijere.

 

Po mnogima najbolja svjetska rukometašica u posljednjih deset godina na tribini Olimpijski san-promocija olimpijskih vrijednosti i ideala, kazala je da kada je počinjala sanjala je da igra u velikom klubu, osvaja Ligu šampiona i igra na OI.

 

“Sanjala sam OI prije svega da učestvujem, nijesam sanjala medalju. Sam odlazak na Igre značio mi je sve u životu”, kazala je Popović.

 

Ona je podsjetila da je rukometom počela da se bavi sa deset godina u rodnom Nišu.

 

“Poslije četiri godine u Budućnosti i brojnih polufinala LŠ odlučila sam se za odlazak u Dansku. Osvojila sam brojne trofeje i nagrade i poslije osam godina vratila sam se u Budućnost da pokušam da osvojim Ligu šampiona, a sa reprezentacijom ostvarim snove”, rekla je Popović.

 

Ona je kazala da treba vjerovati, sanjati i biti predan, ne samo u sportu, već svakom poslu i da je to osnova za uspjeh.

 

Popović je istakla da je trenerski posao sljedeći korak koji bi mogao da uslijedi u njenoj karijeri.

 

“Postoji neka mogućnost, ali to je težak posao. Ukoliko nijesi 24 sata posvećen tome i koncentrisan na posao teško je postići vrhunske rezultate”, kazala je Popović.

 

Ona je istakla da je ostvarila puno velikih pobjeda i značajnih rezultata u igračkoj karijeri, ali je izdvojila trijumf protiv Dunafera u dresu Slagelsea za prvo finale Lige šampiona i pobjedu protiv Francuske na OI.

 

“Najteži poraz mi je od Ferencvaroša u dresu Budućnosti, kada smo poslije neriješenog rezultata u Mađarskoj izgubili u Podgorici i propustili priliku da se plasiramo u finale”, rekla je Popović.

 

Ona je istakla da joj je rukomet donio sve lijepo u životu, a da joj ništa specijalno nije oduzeo.

 

montenegro-angola-handebol-londres-olimpiadas-1Srednji bek Budućnosti i crnogorske reprezentacije Milene Knežević kazala je da joj je srebrna medalja na OI u Londonu najdraži trofej u karijeri.

 

“San svakog sportsiste je odlazak na OI. Ostvarila sam svoj san i osvajanjem srebrne medalje ostvarila veliki uspjeh. To odličje mi je najdraže do sada”, kazala je Knežević.

 

Njena saigračica u podgoričkom timu, Francuskinja Klodin Klodin Mendi, kazala je da se dobro snašla u Podgorici i da joj je dolaskom u Budućnost ispunila san da igra u velikom klubu.

 

Claudine Mendy08“Nije mi bilo lako doći u Crnu Goru nakon što smo od nje izgubili na OI. Na početku, kad god bi vidjela saigračice iz Budućnosti razmišljala sam o toj utakmici”, rekla je Mendi.

 

Direktor Srednje stručnje škole “Ivan Uskoković”, u čijim prostorijama je održana tribina, Žarko Borovinić kazao je da mu je drago što je imao priliku da ugosti takve sportiste.

 

“To su sportisti koje zna cijeli svijet. O njima govore rezultati i trofeji koje su postigli”, rekao je Borovinić.

 

Organizator tribine bio je Centar za borbu protiv gojaznosti Crne Gore.

 

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar