Bojana Popović objavila spisak za SP, nema Milene Raičević

Ognjen
Piše: Ognjen 672 pregleda Dodaj komentar
Foto: IHF

Na dan kada su prošle godine osvojile bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, „lavice“ počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Dan uoči okupljanja, selektorka Bojana Popović objavila je spisak od 19 igračica koje će konkurisati za mjesto u nacionalnom timu na planetarnoj smotri, a na njemu nema debitantkinja.

Za ekipu neće konkurisati Milena Raičević, koju je nedavno suspendovao ŽKK Budućnost Bemax, nakon što je dugogodišnja reprezentativka i članica “plavih” odlučila da tuži podgorički klub zbog neisplaćenih dugovanja iz sezone 2020/21. kada je bila u drugom stanju.

Milena je inače osvojila sve tri medalje naše seniorske rukometne reprezentacije. Najprije je bila srebrna na Olimpijskim igrama u Pekingu 2012. potom je iste godine u Beogradu podigla pehar šampionki Evrope, da bi prije tačno 12 mjeseci osvojila bronzu na kontinentalnom šampionatu.

Na spisku je 12 igračica koje su osvojile bronzanu medalju na EHF Euro 2022. (Rajčić, Batinović, Pavićević, Bulatović, Kadović, Brnović, Godeč, Popović, Grbić, Pletikosić, Malović i Nataša Ćorović), a pivot rumunske Korone Brašov Bobana Klikovac vraća se u nacionalni tim nakon tri godine i nastupa na Evropskom prvenstvu 2020.

Ukoliko se izbore za mjesto u timu za planetarnu smotru, prvi nastup na velikim takmičenjima upisaće Nada Ćorović, Jelena Vukčević i Anastasija Marsenić.

Reprezentacija će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuje za Poreč, gdje će odigrati kontrolne mečeve protiv domaćina Hrvatske i selekcije Konga.

Iz Hrvatske, „lavice“ putuju za Helsingborg, gdje 30. novembra duelom protiv Kameruna počinju nastup na Svjetskom prvenstvu. Rivali u grupi su još Paragvaj i Mađarska, a plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

Za Crnu Goru to će biti sedmo učešće na Mundijalima, a najbolji rezultat ostvaren je 2019. osvajanjem petog mjesta na prvenstvu u Japanu.

IZVOR: CDM
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar