Bojana Popović: Nikada nam kalkulacije nisu dobro donijele

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 937 pregleda Dodaj komentar
Foto: Rukometni savez Crne Gore

Ponedjeljak je dan odluke za crnogorske rukometašice u borbi za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

“Lavice” do plasmana među osam najboljih na svijetu mogu na dva načina.

Prvi je pobjeda Mađarske nad Hrvatskom u meču koji se igra od 18 sati, a drugi njihov trijumf nad domaćinom Švedskom (20.30).

Selektorka Bojana Popović ne želi da se bavi kalkulacijama.

“Kad god smo se okretale kalkulacijama nije bilo dobro po nas. Fokusirane smo na meč, a ako budemo pratile ono što se događa prije našeg duela, potrošićemo se. Bavimo se samo sobom i Švedskom”, rekla je Popović.

“Šveđanke su protiv Mađarske pokazale visok nivo u drugom poluvremenu. U odbrani su bile čvrste, igraju 6-0 sa dubokim izlascima, sa mnogo prekida… Ali, imaju i dosta grešaka, pokušaćemo da iskoristimo”.

Crna Gora mora da bude pametna u napadu.

“Važan je taktički dobar napad, to je možda i najvažnije. Dug napad, do sigurnih šansi, vodi nas do toga da njima ne dozvoljavamo lake golove, da se rastrče, što one vole. Ako im se uzme tempo, a lopta je na našoj strani. Moramo da ih uvedemo u ritam, da ih “maltretiramo”, da ih uvedemo u nervozu”, naglasila je selektorka.

Biće teško i protiv navijača u Herningu.

“Ta publika navija na rukometni način, nije to ona naša publika iz “Morače”. Slobodno možemo da zamislimo da su to naši navijači, jer je atmosfera takva. Pravo je uživanje igrati u tom ambijentu”, zaključila je Bojana Popović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar