Bojana Popović: Dobar žrijeb

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 436 pregleda Dodaj komentar
Foto: IHF Jozo Cabraja / kolektiff

Na novembarskom Evropskom prvenstvu, čiji je jedan od domaćina bila Crna Gora, „lavice” su iskoristile domaći teren da naprave ključni korak ka polufinalu, a onda u duelu za bronzu iznenadile Francusku.

Tada su iznenadile sve, a na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj neće moći da računaju na element iznenađenja.

Dobra stvar je što je žrijeb bio povoljan po „lavice”, jer već sada znaju ko će im biti glavne suparnice za plasman u četvrtfinale – Mađarice u prvoj i Šveđanke u glavnoj fazi.

Crna Gora će igrati u grupi B sa Mađarskom, Kamerunom i Paragvajem, a ukrstiće se sa timovima iz grupe A, u kojoj su Švedska, Hrvatska, Kina i Senegal.

„U svim grupama su po dvije jake reprezentacije, a Mađarska je glavni konkurent u preliminarnoj fazi. Paragvaj i Kamerun su nepoznanica za nas u ovom trenutku, ali imamo dovoljno vremena da ih analiziramo i pogledamo njihove utakmice sa posljednjih takmičenja. Crna Gora do sada nije igrala sa njima, ali uskoro ćemo saznati sve što je potrebno da znamo”, rekla je Bojana Popović.

Jasno je da će se borba za 1. mjesto voditi sa Mađaricama.

„Mađarska ima mladu generaciju koja je u usponu, sigurno je da imaju veliki kvalitet i da će u glavnoj rundi, zajedno sa Švedskom i nama, voditi bitku za dva mjesta koja vode u četvrtfinale. Možemo da kažemo da smo dobro prošle, ali znamo i da je najvažnije da budemo kompletne u novembru i da u najjačem sastavu otputujemo u Švedsku”, naglašava selektorka.

Prije Svjetskog prvenstva, „lavice” će igrati i dva meča kvalifikacija za EHF Euro.

„U oktobru nas očekuju dueli protiv Bugarske i Turske, koji su dobra uvertira za ono što nas očekuje na Svjetskom prvenstvu. Blizu smo dogovora sa Hrvatskom, protiv koje bi trebalo da odigramo prijateljsku utakmicu uoči SP, to se nije promijenilo uprkos činjenici da nas očekuju i u glavnoj rundi na planetarnoj smotri. Novembar je, ipak, daleko, moramo da idemo korak po korak i da klupska sezona bude onakva kakva želimo. Važno je da sve djevojke imaju značajnu minutažu i da dođu zdrave na okupljanje”, zaključila je Popovićeva.

Šampionat svijeta održaće se od 29. novembra do 17. decembra.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar