Bojana okuplja “lavice”

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 489 pregleda Dodaj komentar
Foto: Reuters

Ženska rukometna reprezentacija okupiće se u poneđeljak u Podgorici, prvi put nakon novembra prošle godine i osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Ovo je dobra prilika da se selektorka Bojana Popović uvjeri u trenutnu formu igračica i počne sa uigravanjem tima za Svjetsko prvenstvo koje će od 30. novembra do 17. decembra biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

Na spisku se nalazi 21 igračica, među kojima je i debitantkinja – lijevi bek francuskog Bezansona Nada Ćorović. Zbog povreda neće biti Đurđine Jauković iz francuskog Bresta, Dijane Mugoše (Krajova), Nataše Ćorović, Andrijane Popovićiz Budućnosti Bemaksa, golmanke Anastasije Babović (Krajova), a već na narednom okupljanju sa saigračicama iz nacionalnog tima ponovo bi trebalo da bude igračica mađarskog Đera Jelena Despotović, koja se nedavno vratila na teren nakon porođaja.

Tokom predstojeće EHF sedmice, naša reprezentacija neće imati kontrolnih mečeva, ali će sjajne provjere imati već 6. i 8. aprila kada će u sklopu narednog okupljanja u gostima odigrati dva duela protiv Norveške, aktuelnog šampiona Evrope i svijeta.

Na spisku su: (golmanke) Marta Batinović, Marina Rajčić, Andrea Škerović, (krila) Ivona Pavićević, Nađa Kadović, Dijana Ujkić, Nina Bulatović, Anastasija Marsenić, (pivotkinje) Tatjana Brnović, Ema Alivodić, Nikolina Vukčević, Ivana Godeč, (bekovi) Milena Raičević, Đurđina Malović, Itana Grbić, Matea Pletikosić, Nada Ćorović, Vanesa Agović, Ilda Kepić, Tanja Ašanin, Gordana Marsenić.

IZVOR: Pobjeda
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar