Bogavac osvojila 13. mjesto

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1k pregleda Dodaj komentar

ASCGLogoCrnogorska atletičarka Marija Bogavac osvojila je 13. mjesto u bacanju koplja na juniorskom prvenstvu svijeta u Donjecku.

 

Bogavac, koja je u svojoj kvalifikacionoj grupi bila četvrta, nastup je završila hicem od 48,66 metara. U konkurenciji je bilo 39 takmičarki.

 

Drugi crnogorski predstavnik Blagota Petričević, koji se takmičio u trci na 100 metara, u konkurenciji 94 takmičara, sa rezultatom 11,55 sekundi, osvojio je ukupno 72. mjesto. On je u svojoj kvalifikacionoj grupi bio šesti.

 

Tim lider crnogorske reprezentacije u Donjecku Gojko Banjević kazao je da je Bogavac ostvarila izuzetan uspjeh, ali da je uz malo sreće on mogao biti mnogo bolji.

 

“Bogavac ima bolji rezultat ove sezone (53,53) od prvoplasirane Njemice Fabienne Šoning, koja je u veliko finale 12 najboljih na svijetu, ušla kao prvoplasirana sa 52,16 metara. Bogavac je poslije Marije Vuković, koja je u Brešanonu u Italiji 2009. godine, osvojila osmo mjesto u skoku u vis, drugi najbolji rezultat u istoriji crnogorske atletike”, rekao je Banjević.

 

Prema njegovim riječima, na rezultat Petričevića drastično je uticao vjetar koji mu je duvao u grudi -4,9 metara po sekundi.

 

“On je zakasnio na startu, trebao je prema pokazateljima da istrči mnogo bolje, samo da je ponovio rezultat koji je ove godine trčao nekoliko puta, bio bi 22 na svijetu”, rekao je Banjević.

 

On smatra da da je veliki uspjeh za crnogorsku atletiku što je u konkurenciji 161 države svijeta imala takmičare sa ispunjenim normama. Na šampionatu u Donjecku nastupilo je ukupno 1.518 takmičara. (Mina)

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar