Bez uspjeha karatista prvog takmičarskog dana

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 321 pregleda Dodaj komentar

Karate reprezentacija Crne Gore bez medalje završila je prvi takmičarski dan 26. Svjetskog seniorskog prvenstva u Budimpešti.

Kataš Vladimir Mijač zaustavljen je u drugom krugu, Nemanja Jovović prošao je dva kola, Nikola Malović upisao je jednu, dok su bez pobjede nastup završili Milena Jovanović i Vasilisa Bujić.

Mijač je u katama pojedinačno sa 38,7 poejna, kao četvrtoplasirani u grupi, izborio drugi krug, u kojem je 39 poena bilo dovoljno samo za šesto mjesto.

Jovović je u kategoriji preko 84 kilograma bez borbe dobio prvi meč, nakon što se njegov rival, Jusuf Alotaibi iz Kuvajta, nije pojavio na tatamiju.

U drugom kolu pobijedio je Mađara Botonda Kapdera 3:2, dok je u trećem izgubio od Anesa Bostančića iz Bosne i Hercegovine 1:0.

Malović je u kategoriji do 84 kilograma na startu bio bolji od Meksikanca Luisa Andresa Vaskeza 4:3, dok je u drugom iznenađujuće zaustavljen od Senegalca Mahtara Diopa.

Borba je završena 2:2, ali je presudio prvi osvojeni poen Diopa.

“Žao mi je zbog tog poraza, jer sam naporno trenirao, došao sam spreman na šampionat i imao kvalitet da se umiješam u borbu za medalju. Vodio sam do nekoliko sekundi do kraja, presudio je taj poen nakon čelendža. Bolji sam borac od njega, to sam i dokazao na tatamiju, ali su nijanse odlučile, ovoga puta na njegovu stranu”, rekao je Malović.

Na isti način i istim rezultatom izgubila je i Jovanović (preko 68) od Dijane Bote iz Srbije.

U kategoriji do 68 kilograma od Bujić bolja je bila Robin Van Vicel iz Holandije (5:3).

Selektor Almir Cecunjanin kazao je da je zadovoljan nastupom Jovovića.

“Dobro je radio, zadovoljan sam njegovim nastupom. U meču protiv Bostančića odlučivale su nijanse. Malović je izgubio tijesno, u neizvjesnom meču, u kojem je presudio prvi osvojeni poen. Ne mogu reći da sam zadovoljan u potpunosti njihovim nastupima, bilo je dobrih i loših stvari. Sjutra je novi dan, nadam se da će biti i dobrih rezultata”, rekao je Cecunjanin.

Sjutra, drugog takmičarskog dana, na tatamiće Matija Bojić (do 60), Nenad Dulović (do 67), Emre Saljiu (do 75), Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 55) i Ksenija Rajović (do 61).

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: CDM
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar