Begović primio Simonovića i Savićevića: Važna saradnja saveza i državnih institucija

Redakcija
Piše: Redakcija 133 pregleda Dodaj komentar

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, danas je ugostio predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejana Savićevića i generalnog sekretara istog, Momira Đurđevca, kao i predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušana Simonovića.

Poboljšanje statusa crnogorskih sportista bila je jedna od tema današnjeg sastanka.

“Kada uzmemo u obzir količinu energije, snage, motivacije, borbenosti i hrabrosti koja je potrebna našim sportistima da nas prezentuju širom planete, ono što im minimalno dugujemo jeste uvezanost sportskog sistema u Crnoj Gori, a to kao nadležni organ za sport možemo i moramo uraditi isključivo sa krovnim sportskim organizacijama poput Crnogorskog olimpijskog komiteta i sportskih saveza”, poručuje dr Begović.

Ovim povodom predsjednik COK-a, Simonović istakao je da je važna dobra saradnja između države i Komiteta na čijem je čelu.

„Današnji razgovor sa vršiocem dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, gospodinom Begovićem, bio je prilika da razmijenimo stavove po pitanju situacije u kojoj se crnogorski sport nalazi i daljim pravcima u kojima je potrebno da se razvija. Komunikacija i dobra saradnja između države i Crnogorskog olimpijskog komiteta jako je važna za unapređivanje rada sportskih organizacija, stvaranje sportske infrastrukture i prezentaciju države na velikim sportskim takmičenjima, ali i za afirmaciju sporta i zdravih stilova života u svim aspektima i za sve generacije. U tom smislu, potrebno je prilagoditi i pravnu infrastrukturu i raditi na poboljšanju administrativnih kapaciteta i stvaranju što kvalitetnijeg stručnog sportskog kadra, čemu vjerujem da ćemo posvetiti veliku pažnju u narednom periodu“.

Prvi čovjek našeg fudbala Dejan Savićević istakao je da će učiniti sve da fudbaleri imaju optimalne uslove za rad.

“Zadovoljstvo je što smo danas imali priliku da razgovaramo sa vršiocem dužnosti direktora Uprave za sport i mlade i razmijenimo informacije koje su od ključnog značaja za dalju saradnju. Raduje nas spremnosti Uprave za sport i mlade za predan rad na unaprijeđenju uslova za bavljenje sportom, prije svega normativnog okvira u kojem funkcioniše crnogorski sport. Kao najbrojniji sportski savez u zemlji, kroz partnerski odnos i inicijative, daćemo maksimalan doprinos stvaranju optimalnih uslova za sve naše sportiste”, zaključio je predsjednik FSCG, Savićević.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar