Bećiraj: Trudiću se da postignem što više golova

Vladan
Piše: Vladan 846 pregleda 5 komentara

Napadač kineskog Čangčuna Fatos Bećiraj načeo je ekipu Marćela Lipija svojim prvijencem u dresu novog kluba, a potom dvojici saigrača namjestio po jedan pogodak – za konačnih 3:1.

Bećiraj je realizovao transfer u Kinu prije nepune tri nedjelje, a već se debelo isplaćuje Čangčunu.

Malo ko je očekivao da možemo da trijumfujemo protiv najbolje ekipe u Kini. Ipak, odigrali smo odličnu utakmicu i zasluženo slavili. Drago mi je zbog pogotka i asistencija, sve to mnogo znači na početku karijere u Čangčunu. Lijepo je kada se ovako krene u novoj sredini – kaže Bećiraj.

Dvadesetpetogodišnji ofanzivac nedavno je Hrvatsku zamijenio Kinom, iz Dinama u Čangčun.

Ogromna promjena, sa jednog kontinenta na drugi, ali malo mu je trebalo da donese prvi prvenstveni trijumf „crvenima“.

U Kini me je dočekao drugačiji način života, nova kultura, drugačiji fudbal u odnosu na Hrvatsku. Još sam u fazi privikavanja, ali za sada dobro ide. Vjerujem da ću nastaviti sa partijama kao što je bila ova protiv Gvangžua – dodao je Bećiraj.

Koliko golova si sebi zacrtao?

Nijesam odredio brojku jer sam još uvijek novi u ekipi. Kada prođe još nekoliko kola, kada bolje upoznam ligu i adaptiram se, znaću šta je moja realnost. Naravno, trudiću se da postignem što više golova. To je posao napadača – ističe nekadašnji golgeter Budućnosti i Dinamo Zagreba.

Šta je cilj ekipe?

Prošle sezone Čangčun se borio za opstanak, ali ove ciljevi su daleko veći. Pokušaćemo da se domognemo plasmana u Azijsku Ligu šampiona. Bio bi to veliki uspjeh – poručio je Bećiraj.

Kako ti se na prvi pogled čini tamošnji fudbal?

Ovdje se ozbiljno radi, stadioni su puni, ima puno kvalitetnih stranaca. Vjerujem da sam dolaskom u Kinu napravio pravi potez – rekao je Bećiraj.

Ekipu vodi srpski stručnjak Svetozar Šapurić. Koliko ti pomaže da se navikneš na novu sredinu?

Razumijemo se i odmah mi je lakše, znam tačno šta trener od mene traži, koji su mi zadaci, uloge. Šapurić je veliki radnik, slažemo se i vjerujem da ćemo do kraja imati uspješnu saradnju.

Sa kim se družiš?

Uglavnom sa strancima u ekipi. Gotovo cijelo slobodno vrijeme provodim sa njima – zaključio je Bećiraj.

 

Gol Fatosa Bećiraja pogledajta na 0:25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pobjeda

 

 

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
5 komentara