Basketaši kreću od Letonije i Poljske

Redakcija
Piše: Redakcija 45 pregleda Dodaj komentar

Crnogorska 3×3 reprezentacija danas debituje na Evropskom prvenstvu, koje se održava u austrijskom Gracu.

Prvi put će naša selekcija u basketu nastupiti na turniru najboljih 12 reprezentacija kontinenta, a Crnu Goru predstavljaju igrači Miloš Jovanović, Vaso Popović, Marko Anđelić i Nemanja Gavranić, te selektor Marko Dabanović.

“Baš veliko takmičenje je pred nama, zaslužili smo ga kvalifikacijama u Rumuniji. gdje smo bili bez poraza, na, takođe, jakom takmičenju. Stvarno smo spremni za pariramo bilo kojoj ekipi, a za to je najzaslužniji naš trener Dušan Gojnić, koji je plan priprema, do sitnih detalja fenomenalno odradio pripreme”, rekao je Marko Anđelić.

Crna Gora je na EP u grupi sa aktuelnim olimpijskim šampionom Letonijom i Poljskom, koja je bila sedma na Igrama u Tokiju i bronzana na Evropskom prvenstvo.

Oba meča u grupi su na programu danas, a dvije prvoplasirane selekcije iz grupe idu dalje.

“Grupa je baš teška, ali smo potpuno spremni i očekujemo dobre rezultate. Igranje sa takvim rivalima i nastupanje za reprezentaciju nas maksimalno motiviše, i idemo da se borimo, zašto da ne, i za medalju. Prisutna je pozitivna trema, ali smo bez pritiska jer smo debitanti kao reprezentacija Crne Gore. Daćemo sve od sebe, nadamo se dobrom rezultatu”, dodao je Anđelić.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar