Bašić: Rezultat je mogao da bude puno drugačiji; Ječmenica: Na pobjedu protiv Čeha

Selektor odbojkaša Crne Gore Veljko Bašić je bio razočaran jedino rezultatom u maksimalnom porazu od Italije, trećim na Evropskom prvenstvu, u grupi B koja se igra u češkoj Ostravi.

– Izgubili smo 3:0, ali velika šteta, jer mislim da je rezultat mogao da bude puno drugačiji. Već u drugom setu smo ih bili „načeli“, ali nismo izdržali do kraja. Vodili smo u trećem setu, imali smo šansu da povedemo četiri razlike na samom kraju seta. Međutim, još jednom naše direktne individualne greške su nas koštale seta, samim tim i utakmice. Igrači su dali sve od sebe, međutim kada se igra protiv ekipe kao što je Italija, jedne od najboljih na svijetu, svaka greška, pa i najmanja, košta vrlo puno. I dalje postoji realna šansa da idemo dalje. Treba da dobijemo dvije posljednje utakmice – rekao je Bašić.

Srednji bloker Ivan Ječmenica je dodao da je Crna Gora „igrala protiv sjajne ekipe.

– Zbog toga treba svima da nam bude čast i zadovoljstvo. Dali smo sve od sebe, ali u ovom trenutku to nije bilo dovoljno ni za set. Ostaje velika žal, igrali smo zaista dobro dva seta, ali protiv ovakvih ekipa svaka greška je skupa. Te čiste situacije koje imamo treba da iskoristimo, inače poslije odmah ide kazna. Gubimo dva,tri poena i takve ekipe to iskoriste i vrlo lako riješe situaciju u svoju korist…Češka i Bjelorusija imaju po pobjedu, imamo dvije utakmice sa njima. Znali smo i prije da će nam to biti mečevi za prolaz. Imamo dan odmora, i da se spremimo i da damo maksimum, idemo na pobjede, nema više čekanja – rekao je Ječmenica.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button