Bašić: Nijednog momenta nisam sumnjao u moju ekipu

Ognjen
Piše: Ognjen 208 pregleda Dodaj komentar

Nakon pobjede nad Azerbejdžanom (3:1), koja je odvela Crnu Goru na Evropsko prvenstvo, drugi put uzastopno, selektor naših odbojkaša Veljko Bašić je nakon meča kazao da je meč bio dramatičan.

– Mada ja nijednog momenta nisam sumnjao u moju ekipu. Ovo je već četvrta godina kako radim sa ovom ekipom, ovi momci zaslužuju ovo. Sada se radi o kontinuitetu, sve je počelo 2017. godine sa jednim programom Odbojkaškog saveza, odnosno predsjednika i mene. Mi slijedimo taj program, i zato imamo taj kontinuitet, pa smo ponovo na Evropskom prvenstvu – rekao je Bašić.

Jedan od najboljih u našem timu bio je libero Nikola Lakčević.

– S obzirom na to kako smo krenuli, furiozno u prva dva seta, sve je izgledalo fenomenalno, igrali smo prelijepu odbojku. Međutim, u tim trenucima smo saznali da je Slovačka savladala Švajcarsku i da nas pobjeda od 3:0 ili 3:1 šalje na Evropsko prvenstvo. Možda nas je to poremetilo, i krenuli smo da padamo, Azerbejdžan je odigrao jako dobar set, iskoristili su priliku i produžili utakmicu. U četvrtom setu, gdje je opet bilo jako teško za nas, uspjeli smo da izađemo na kraj sa njima i plasiramo se na Evropsko prvenstvo – rekao je Lakčević.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar