Bašić: Mladi igrači pokazali karakter, vraćamo se zadovoljni

Nakon maksimalne pobjede protiv Gruzije, u posljednjem meču turnira u Tbilisiju, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, selektor odbojkaša Crne Gore Veljko Bašić je kazao da su u taboru reprezentacije „i prije utakmice znali da Gruzija nema potencijal da nešto učini protiv naše selekcije“.

– Ipak, naši mladi igrači su pokazali karakter i odigrali su onako kako smo i očekivali za glatku pobjedu od 3:0 – rekao je Bašić.

Bašić je kazao da su on, stručni štab i igrači zadovoljni prvim turnirom u Tbilisiju.

– Rezultatski smo blizu plasman na Evropsko prvenstvo. Najvjerovatnije ćemo o prvom mjestu u grupi, možda i plasmanu na EP, odlučivati u posljednjem meču protiv Grčke – dodao je Bašić.

Selektor Crne Gore je pohvalio zalaganje i pristup igrača, kako na treningu, tako i na svim utakmicama.

– U Crnu Goru se vraćamo zadovoljni. Jedini problem koji za sada imamo je povreda Bojića, ali mislim da će on već u utorak biti spreman – zaključio je Bašić.

Milutin Pavićević, korektor Crne Gore, rekao je da je „Crna Gora opravdala ulogu favorita protiv Gruzije i zabilježila maksimalnu pobjedu“.

– Od prvog do posljednjeg poena im nijesmo dozvolili ni da pomisle da mogu da nas dobiju. Mislim da smo generalno odradili dobar posao na turniru u Gruziji, i sa olakšanjem možemo da odigramo drugi turnir na domaćem terenu. Nadam se da ćemo ostvariti željeni rezutat i da ćemo se plasirani na Evropsko prvenstvo – rekao je Pavićević.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button