Barović: Neće biti lako, Radović: Nikad ne fali motiva kada se igra za reprezentaciju

Redakcija
Piše: Redakcija 111 pregleda Dodaj komentar
Foto: Savo Prelević

Početak kvalifikacija za Mundobasket vjerovatno nije mogao da bude teži, u kakvom god da je sastavu crnogorska reprezentacija.

A kada se zna u kakvim je problemima – da nema Bojana Dubljevića, Marka Todorovića, Nikole Ivanovića, Jovana Kljajića, kao i igrača iz NBA Nikole Vučevića i Marka Simonovića…, onda je jasno da izabranike Boška Radovića čeka gotovo nemoguća misija na sjutrašnjem gostovanju Francuskoj u Pou (20.30 časova).

“Fali dosta igrača, imali smo i samo tri treninga. Neće biti lako, ali moramo da pokušamo da odigramo što je bolje moguće. Ni putovanje nije bilo lako, mada smo na tako nešto svi navikli”, rekao je Filip Barović i nastavio:

“Ljetos smo imali pretkvalifikacije, one nam sigurno pomažu u pripremi ovih mečeva u kvalifikacijama. Ali, opet, ekipa je bitno promijenjena, samo jedan trening od ukupno tri smo odradili kompletni. Francuska je takođe oslabljena, ali ima veliku bazu, dosta igrača iz ovog sastava igra Evrokup. Protiv nekih smo već igrali u duelu sa Virtusom i znamo dobro šta da očekujemo od njih”, istakao je centar Budućnost Volija.

Nemanja Radović se vratio u nacionalni tim poslije dvije godine.

“Lijepo je vratiti se. Dosta momaka znam odranije, praktično čitav život i nedostajali su mi. U dobroj sam formi i imam samopouzdanja pred ove duele, to je veoma bitno za igrača. A motiva nikad ne fali kada se igra za reprezentaciju”, poručuje krilni centar Nemanja Radović.

Košarkaš španske Mursije će vjerovatno imati i nešto drugačiju ulogu s obzirom na to da su “crveni” pogotovo oslabljeni na centarskoj poziciji.

“Nismo kompletni, ali smo došli da odigramo mušku utakmicu, da se suprotstavimo i da se predstavimo u što boljem svjetlu. Došao sam da pomognem koliko mogu protiv atletski odlične ekipe Francuske. Treba da budemo pametni, fizički protiv njih je praktično nemoguće, ali možemo da iskoristimo njihove mane u igri”, rekao je Radović.

Naša selekcija drugi meč u kvalifikacijama igra u ponedjeljak kada dočekuje Portugal.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar