Bajović: Srećni smo zbog liderske pozicije

Redakcija
Piše: Redakcija 333 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Iz sezone u sezonu Dečić je mijenjao igrački roster, dolazili su provjereni fudbaleri, reprezentativci, ali nikako u Tuzima nijesu uspjeli da pronađu pobjedničku formulu za osvajanje šampionske krune. Da li bi ti mogla da bude sezona 2023/24? Bi, ukoliko se prvenstvo Crne Gore završi sada, ali je put do titule dugačak, maraton, a ne sprint – prošlo je tek pet prvenstvenih kola, ali Tuzani u dosadašnjem toku šampionata mogu biti zadovoljni…Prvi su sa 10 bodova, isto toliko ima ih i Petrovac…

“Sada smo lideri i srećni smo zbog toga. Atmosfera je od samog starta šampionata na izuzetnom nivou”, počinje razgovor Andrej Bajović.

Dečić je u proteklom kolu na Starom aerodromu pobijedio ekipu Mornara 3:1. Osim našeg sagovornika Bajovića, upisali su se Draško Božović Leon Ujkaj. Statistika kaže da Tuzani nakon pet mečeva imaju tri pobjede, remi i poraz.

“Super je osjećaj zbog novog pogotka. Drago mi je da sam na taj način uspio da pomognem ekipi. Najvažniji su bodovi i nadam se da će biti još golova.”

Talentovani 20-godišnji vezista je pored brojnih pojačanja uspio da sačuva status prvotimca. Podsjetimo, ekipu Dečića su tokom prelaznog roka pojačali Stefan MilićOgnjen ObradovićČagas AugustoKristijan VulajOgnjen Stijepović

“Srećan sam što sam dio Dečića. Bilo je promjena u odnosu na prošlu sezonu – došlo je dosta novih fudbalera. Mislim da smo u odnosu na prošlu sezonu naučili veliku lekciju i uvjeren sam da će ova takmičarska godina biti bolja. Napredovali smo, to se može vidjeti u našoj igri”, kaže Bajović.

Prvenstvo je ujednačeno kao nikad – mladi reprezentativac Crne Gore tvrdi da će u trci za šampionski prijesto presuditi nijanse.

“Mislim da je fudbal igra detalja, a svaki detalj je važan. Treba ići korak po korak. Mislim da će presuditi bolji karakter i kvalitet”, kaže nekadašnji vezista Podgorice.

Osim aktuelnog šampiona, ekipe Budućnosti, koja je prodisala nakon trijumfa u velikom derbiju nad Sutjeskom u Nikišiću, nekoliko ekipa moglo bi da umiješa u brobu za sami vrh.

“Teško je reći ko može da se bori za trofej. Nikad se ne zna. Iskreno, nadam se da ćemo biti na vrhu. Mislim da za to imamo najveći kvalitet”, zaključio je Bajović.

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: Lobsport
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar