Anđela Bulatović: Sve zavisi od nas

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1k pregleda Dodaj komentar

andjela bulatovicTakmičenje u grupi je bilo zagrijavanje, prilika za podizanje forme, uigravanje…Od večerašnjeg meča protiv Danske počinje prava borba, od osmine finala put do odličja je samo uzbrdo…
Najveća prednost Crne Gore u odnosu na sve rivale je odbrana. Sve Adžićeve igračice su odlične ispred svog gola, ali se jedna izdvaja – Anđela Bulatović.

 

Djevojka koja je primjer profesionalizma, koja ima najveću minutažu u timu na ovom Svjetskom prvenstvu iako je muči hronična povreda koljena, smatra da će defanziva odlučiti pobjednika.

 

“Uvijek nas je krasila dobra odbrana. Dokazale smo da i sada dobro funkcioniše, pogotovo u drugom poluvremenu protiv Holandije i tokom čitavog meča sa Francuskom. Vjerujem da ćemo dobro skenirati i Dankinje i odgovoriti na pravi način, da ćemo odigrati na pravi način ispred svog gola i da se nećemo opuštati nijednog trenutka. Nadam se da nećemo dozvoliti ni da nas „kidaju“ neke sudijske odluke”, kaže 26-godišnja Podgoričanka.

 

Dankinje su analizirane otkada je završen meč sa Holandijom. Adžić i njegovi pomoćnici će i danas upozoravati igračice na ono što ih čeka, ali one odlično znaju sa kim se sudaraju.
“Igraju specifičan, brz rukomet, koji nama ne odgovara, ali vjerujem da ćemo naći rješenje. Mislim da sve zavisi od nas, kada nametnemo svoj stil igre niko ne može da odgovori na pravi način, pogotovo protiv naše odbrane. Dešava se da ima nekih ispada, ali vjerujem da ćemo se još bolje skupiti i na kraju slaviti prvo protiv Danske, a onda i u svim ostalim mečevima”, naglasio je srednji bek Krima.

 

Prije dvije godine, Crna Gora je otišla u Brazil kao jedan od favorita za medalju, ali je ispala u osmini finala od Španije. Sada će uraditi sve da se to ne ponovi…

 

“Jedna greška u nokaut fazi, bez obzira na to koliko smo dobro igrale u grupi, značila bi odlazak kući. Nadam se da ćemo imati i malo sreće, da ćemo i dalje podizati formu iz meča u meč i da ćemo dogurati dalje nego u Brazilu”, ističe Majda Mehmedović.

 

Dok je krilo Budućnosti razgovaralo sa crnogorskim novinarima, vidjelo se koliko je opuštena atmosfera u timu. Marija Jovanović i Katarina Bulatović su gurale gigantsku loptu „Select“ na djevojku iz Starog Bara, ali nije dala da je to omete, već je uz veliki osmjeh završila priču o večerašnjem meču i osvrnula se na preokret protiv Holandije.

 

“Vjerovatno smo bile malo umorne i iscrpljene, ali kad padamo imamo svježe igračice koje unose energiju i doprinose pobjedi. Draže mi je što nam je rival Danska, nego da nam je došla Srbija, jer je teže igrati sa domaćinom zbog više faktora. Danska nam, uzgred, i malo više leži nego Srbija i nadam se da će sve biti kako želimo”, završila je Mehmedovićeva.

 

Neka studio danske TV2 bude aktivan samo jedan meč

 

Baš kao i prošle godine na Evropskom prvenstvu, na spoju istočne i sjeverne tribine „Kombank arene“ postavljen je studio danske TV2. Tada je tim Jana Pitlika igrao samo meč za 5. mjesto i savladao Rusiju.

 

„Zlatne lavice“ će se potruditi da se i ovog puta taj studio koristi samo za jednu utakmicu Danske, a da se onda Anja Andersen i ostali posvete mečevima za medalje…

 

majda mehmedovic“Reklame na terenu i oko njega, kao i studio koji se postavlja, govore da je Danska uložila ogromna sredstva. Ne vjerujem da se to sprema za samo jedan meč, ali ćemo se potruditi da po ko zna koji put budemo najjači tamo gdje je najpotrebnije – na terenu i da suzbijemo sve uticaje, i moguće i nemoguće”, rekao je Adžić.

 

Na dansku „kuhinju“ upozorava i kapitenka Marija Jovanović.

 

“Već čujem Dance, pripremaju kamere i svoje sponzore, ali ćemo se truditi da se ne obaziremo na to i da slavimo na terenu. Na spoljne faktore ne možemo da utičemo i nećemo razmišljati o njima”, naglasila je Mara.
Majda, da li se nadaš da ćeš završiti takmičenje?

 

Pod izgovorom da želi da se bavi nečim poslije rukometa, Marija Jovanović je uzela mikrofon i glumila novinarku. I postavila je veoma zanimljivo pitanje Majdi Mehmedović:

 

„Majda, prvi put si na terenu ‘Kombank arene’. Kakav je tvoj osjećaj i da li se nadaš da ćeš završiti takmičenje“, uz osmjeh je upitala kapitenka „zlatnih lavica“, aludirajući na činjenicu da je lijevo krilo propustilo finiš Evropskog prvenstva zbog povrede koljena.

 

 

 

 

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar