Ana Đokić: Nema više opuštanja

Vladan
Piše: Vladan 928 pregleda Dodaj komentar

ana djokic

Najiskusnija u našem timu – Ana Đokić zadovoljna je novim trijumfom “crvenih” na Svjetskom prvenstvu u Srbiji, međutim kako kaže ono pravo počinje tek od večeras, kada će naše dame ukrstiti koplja sa Francuskom i upravo će taj duel odlučiti koji će tim sa prvog mjesta u grupi A dočekati osminu finala.

 

 

Ana Đokić u Vardaru igra sa tri igračice iz startne postave Francuske – Alison Pino, Amandin Lejno i Sirabom Dembele.

 

Zbog toga, ali i dugog istorijata mečeva sa večerašnjim rivalom, ona je vjerovatno i najpozvanija da procijeni šanse Crne Gore u derbiju grupe A.

 

“Imale smo jako bitan meč i prvog dana protiv Južne Koreje, ali sada počinje ono pravo. Nema više opuštanja, razmišljanja o bilo čemu, samo 60 minuta ozbiljne igre u svakoj utakmici. Biće teško, Francuska je u izmijenjenom sastavu, sa novim trenerom i stilom igre. Ta ekipa je i na Olimpijskim igrama bila jedna od najjačih, da je mi nismo izbacile u četvrtfinalu sigurno bi uzela medalju“, kaže 34-godišnja kružna napadačica.

 

Djevojka iz Aranđelovca smatra da to što do detalja zna svaki segment u igri Pino, Lejno i Dembele ne može puno da pomogne ni njoj, a ni Jovanki Radičević i Andrei Klikovac, koje takođe nose dres Vardara.

 

Odlične su igračice, jedne su od ključnih u nacionalnom timu. Još bolje smo se upoznale za ovih pet-šest mjeseci, ali smo im saznale individualne kvalitete, a njihova najjača snaga je kolektiv. To što poznajemo Pino, Lejno i Dembele nam neće previše pomoći. I mi moramo da se držimo našeg kolektiva, da budemo kao na Evropskom prvenstvu, da se držimo zajedno i igramo našu staru, prepoznatljivu odbranu. Samo to može da nas dovede do dva boda. Jednostavno, moramo da igramo mnogo bolje nego protiv Južne Koreje, Dominikanske Republike i DR Konga“, napomenula je Đokić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar