Aleksandar Šćekić: Idemo na pobjedu u svakoj utakmici

Ognjen
Piše: Ognjen 288 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Najbolji crnogorski fudbaleri nastavili su pripreme za subotnji meč sa Rumunijom pod Goricom i start u Ligi nacija – debitantski nastup u B kategoriji evropskih reprezentacija.

Nikad više fudbalera na treningu – preko 30 (tačnije, 33), a očekuje sa da će selektor Miodrag Radulović gotovo svima dati šansu u dva meča sa Rumunima, po jedan sa Fincima i Bosancima – u četiri utakmice koje se igraju u samo 11 dana.

Stefan Savić je otpao zbog povrede stopala, nema ni Uroša Đurđevića, Marka Simića, golmana Lazara Carevića, probleme sa povredom ima Milutin Osmajić – to je “bilans” od prije nekoliko dana, za sada nema informacija da su se pojavili dodatni problemi.

I bez defanzivca Atletiko Madrida, Radulović će tako moći u subotu da suprostavi Rumunima solidan tim, barem za junski termin i sve okolnosti koje prate reprezentativne utakmice u tom mjescu (kraj klupske sezone, česte povrede, otkazi…).

Vezista Aleksandar Šćekić stigao je na okupljanje reprezentacije pošto je raskinuo ugovor sa poljskim Zaglebjem iz Lublina.

I dok čeka novi angažman, staviće se na raspolagenje nacionalnom timu.

“Pripremamo se za start u Ligi nacija, imamo u Podgorici sve uslove za dobar rad. Odradili smo nekoliko treninga, malo se privikavamo na temperaturu i spremni smo za nove izazove“, kazao je Šćekić na današnjem brifingu sa novinarima.

Četiri takmičarska meča u tako kratkom vremenskom periodu – od 4. do 14. juna. I za igrače koji su u modernom fudbalu sve prošli, pa i prenatrpan kalendar utakmica, ovo je nešto novo.

“Ove godine je baš dosta utakmica, dosta su ih nagomilali u samo desetak dana. Pred nama su četiri utakmice i to u periodu kada su svi planirali odmore, ali šta je tu. Moramo da igramo i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat, dodao je Šćekić.

Četiri takmičarska meča igrali su Crna Gora i Rumunija – bilans je izjednačen (po jedna pobjeda i dva remija), a 30-godišnji vezista bio je akter većine tih mečeva.

Šanse su, otprilike, izjednačene i u subotu, prednost “sokola” mogao bi da bude domaći teren.

“Idemo na pobjedu u svakoj utakmici, pa će tako biti i u ovoj prvoj protiv Rumuna. Kada se krene pobjedom, onda je poslije sve lakše i sve ide svojim tokom”, smatra Šćekić, koji veoma poštuje reprezentaciju Rumunije.

“Tvrda ekipa, u posljednjih nekoliko godina smo odigrali nekoliko utakmica sa njima. U posljednjim kvalifikacijama smo pokazali da možemo sa svima da igramo, vjerujemo u sebe i nadamo se povoljnom rezultatu”.

Šćekić se, zapravo, vraća u nacionalni tim, nakon više od pola godine, pošto je propustio i novembarsko i martovsko reprezentativno okupljanje.

“Pred posljednje okupljanje radio sam test u Poljskoj, bio sam pozitivan na koronavirus i morao sam da ostanem. Bilo mi je, naravno, teško zbog toga, jer uvijek kada se približavaju obaveze nacionalnog tima jedva čekam da dođem i igram za reprezentaciju”, poručio je na kraju.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar