“Ajkule” pred domaćom publikom nakon 20 mjeseci

Rajko
Piše: Rajko 257 pregleda Dodaj komentar
FOTO: wpolo.me

Crnogorski vaterpolisti se danas u Budvi (18:00h) sastaju sa selekcijom Rumunije u okviru 3. kola grupe A preliminarne runde Svjetske lige.

Biće ovo prvi takmičarski domaći meč naših vaterpolista nakon više od 20 mjeseci. Tačnije, još od duela sa Francuskom u Herceg Novom u istom takmičenju, koji je odigran 26. aprila 2016. kada su slavili sa 17:4.

U Budvu stiže Rumunija, rival koji je u prošlosti znao da namuči “ajkule” (primjer je Evropsko prvenstvo u Zagrebu 2010. kada je bilo neriješeno), ali realnost je da protiv takvog rivala Crna Gora, u kakvom god sastavu bila, na svom bazenu ne smije da ima problema.

Crna Gora je prošle sezone propustila Svjetsku ligu, pa je ovo dobra prilika da se podmlađen tim Vladimira Gojkovića predstavi u dobrom izdanju crnogorskoj publici i uradi sve da upiše prvi trijumf nakon što  je na startu izgubio od Srbije u Nišu rezultatom 7:4.

“Kada je reprezentacija u pitanju, motiva nikada ne smije da fali. Svaki igrač mora da osjeća potrebu da pruži maksimum kada igra za nacionalni tim i idemo na pobjedu. Nije Rumunija naivna, predvode je iskusni Radu i Negrean, ali mi smo bolji i to moramo da dokažemo u bazenu”, rekao je centar Saša Mišić.

Za razliku od meča sa Srbijom, Gojkoviću sada spisak nisu krojile povrede, niti inostrani klubovi koji su zahtijevali da igrači ne budu pozivani.

Zato su sada tu “sidraši” Nikola Murišić i Mišić, opet je dio reprezentacije i Bogdan Đurđić, koji je kapicu Budve ljetos zamijenio Marsejovom, kao i bek Egera Uroš Čučković.

Pored pomenute četvorice, u kombinaciji za večerašnji duel su i golmani Dejan Lazović i Slaven Kandić, kao i Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina i Aleksandar Ivović.

“Potrebno je da od starta nametnemo svoj ritam, da uradimo sve da ga održimo do kraja. Očekujem trijumf, ali moramo da budemo oprezni”, istakao je centar mađarskog Miškolca.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar